Retraite: ‘Terugblik, begin van je vooruitblik’

27 t/m 30 december Oude Abdij Drongen
Retraite: 'Terugblik, begin van je vooruitblik' 1

​In deze vaak hectische periode maken we tijd om terug te blikken op het voorbije jaar of op een voorbije periode. Met hoofd én hart kijken en luisteren naar wat wezenlijk is in je leven. Een ignatiaanse retraite.

​In deze vaak hectische periode maken we tijd om terug te blikken op het voorbije jaar of op een voorbije periode. Met hoofd én hart kijken en luisteren naar wat wezenlijk is in je leven. Een ignatiaanse retraite.

Tussen Kerstmis en Nieuwjaar bieden we jou de stilte en de schoonheid van de abdij en haar omgeving aan om zowel individueel als samen met de groep stil te vallen. Je krijgt opdrachten, reflectievragen, inspirerende Bijbelteksten of filmfragmenten. Je zoekt de stilte op voor de verwerking. Soms is er uitwisseling met andere deelnemers en krijg je inspiratie door hun kijk of levenservaring. Ben je graag actief met potlood, verf of ander materiaal, dan kun je in de stilte ook zo aan de slag. Er is ook ruimte voor geestelijke begeleiding. Sommige programmaonderdelen verlopen in stilte, andere niet. Bij de maaltijden wordt niet gepraat: er is achtergrondmuziek of gewoon stilte.

Je laat je inspireren door Ignatius van Loyola. Je durft vertrouwen dat je door deze geestelijke oefeningen tot goede keuzes komt op de weg die na Nieuwjaar voor je ligt.

Dit programma loopt volgens hetzelfde concept als vorig jaar, maar zaken zoals de inleidingen door de begeleiders en de keuze van Bijbelteksten is nieuw.

Praktisch

Data: 
Zondag 27 (10.00 u.) tot woensdag 30 december (16.00 u.) 2020

Begeleiders:
mevr. Hilde Van Linden, medewerker Platform ignatiaanse spiritualiteit Amsterdam
mevr. Hilde Pex, begeleider Geestelijke Oefeningen

Kosten:
€332 (overnachtingen, maaltijden, begeleiding inbegrepen)
Bovenop de prijs wordt € 8,49 euro verblijfstaks door stad Gent in rekening gebracht.
De totale kostprijs komt zo op: € 340
Huur handdoeken is optioneel: € 5,30

Is deze kostprijs voor u een belemmering of wil u een spreiding van de betaling, neem dan contact op.

Betaling via: IBAN BE11 4478 6306 0148      BIC KREDBEBB met vermelding: “Terugblik” + je naam

Plaats:
Oude Abdij Drongen, Drongenplein 26, B – 9031 Drongen (Gent) – reisroute

Info en inschrijven:
Inschrijven: klik op de button hieronder.

Info via activiteiten@oudeabdij.be of +32 9 226 52 26

Nog dit:

  • Hou je van creatieve verwerking en heb je graag je eigen materiaal, breng dat dan gerust mee: tekenpapier, penselen, mengpotje, stiften (kortom: materiaal waar u graag mee werkt). Er is ook ter plaatse wat materiaal beschikbaar.
  • Een (fleece)dekentje kan fijn zijn voor meditatie in de kapel of voor gezellige warmte.
  • Sommige programmaonderdelen verlopen in stilte, maar niet allemaal.
  • Je logeert in een aparte kamer met eigen sanitair.
  • Bedlinnen (kussensloop, onderlaken en hoes voor een donsdeken) is aanwezig. Handdoeken kun je zelf meenemen of ter plaatse huren aan €5,30.
  • 14-20 dagen voor de activiteit ontvang je van ons nog een deelnemersbrief (per mail) met meer info over je verblijf en de reisroute. Ontvang je die brief niet, neem dan zeker contact op!
Bekijk de volledige agenda

Deel