Voor onze nieuwe school in Brussel zoeken we een algemeen directeur (vacature)

Voor onze nieuwe school in Brussel zoeken we een algemeen directeur (vacature)

De Egied Van Broeckhovenschool is de nieuwe Nederlandstalige secundaire school van de vzw Ignatïus Scholen in Beweging in Sint-Jans-Molenbeek. Wij zoeken een algemeen directeur die vanaf 1 september 2022 aangesteld wordt om de opening van de school in september 2023 voor te bereiden.

De Egied Van Broeckhovenschool is de nieuwe Nederlandstalige secundaire school van de vzw Ignatïus Scholen in Beweging in Sint-Jans-Molenbeek. Wij zoeken een algemeen directeur die vanaf 1 september 2022 aangesteld wordt om de opening van de school in september 2023 voor te bereiden.

De Egied Van Broeckhovenschool zal jongeren tijdens een traject van zes jaar maximale kansen bieden om hun talenten te ontwikkelen in een kwaliteitsvolle doorstroom- of arbeidsmarktgerichte opleiding in het domein STEM of het domein Maatschappij en Welzijn. De school wil jongeren opleiden en vormen tot bekwame, bewuste en sociaal-bewogen jongvolwassenen.

Wij zoeken een algemeen directeur die vanaf 1 september 2022 aangesteld wordt om de opening van de school in september 2023 voor te bereiden. De school, die op haar maximumcapaciteit 860 leerlingen zal tellen, start in 2023 met het eerste jaar.

Functie

Als algemeen directeur ben je de drijvende kracht van een school in volle ontwikkeling. Samen met je team bouw je het studieaanbod gradueel uit. Het opvoedingsproject, de schoolorganisatie, het onderwijskundig en pedagogisch beleid alsook het personeelsbeleid houden je dagelijks bezig. Je zorgt voor een goede inbedding van de school in het socio-cultureel en economisch weefsel van de stad en maakt werk van een uitgebreide bredeschoolwerking. Een volledige functiebeschrijving is beschikbaar op aanvraag.

Gewenst profiel

 • Je bent geboeid door jongeren en leren, staat open voor onderwijsvernieuwing en ziet de school niet enkel als een opleidingsinstituut maar ook als een maatschappelijk project.
 • Je hebt een open kijk op mens en samenleving en kan de Brusselse realiteit omzetten in onderwijskansen.
 • Je beschikt over goede organisatorische en administratieve capaciteiten, over (onderwijskundige) leiderschapskwaliteiten.
 • Je bent ondernemend en gaat uitdagingen niet uit de weg.
 • Je hebt een verbindende en waarderende leiderschapsstijl.
 • Je hebt ervaring met scholen en / of socio-culturele organisaties in een grootstedelijke context.
 • Je ervaring met technische of arbeidsmarktgerichte opleidingen is een pluspunt.

Bijzonderheden

 • Je beschikt over een masterdiploma.
 • Je behaalde een pedagogisch diploma of je hebt de bereidheid om het te behalen.
 • Je hebt een uitstekende kennis van het Nederlands, een goede kennis van het Frans en je voelt je comfortabel in een meertalige context.

Ons aanbod

 • Een uitdagende job met ontwikkelingsmogelijkheden binnen een warme, gedreven en ondersteunende scholengroep vzw Ignatius Scholen in Beweging.
 • De mogelijkheid om actief mee te werken aan de opbouw van een nieuwe school binnen de Brusselse grootstedelijke context.
 • Een nieuwe en aangename werkomgeving in een nieuw en innovatief schoolgebouw.
 • Goede ondersteuning door de centrale dienst van de vzw voor de domeinen infrastructuur en facility, financiën en boekhouding, preventie en veiligheid.
 • Op pedagogisch vlak ondersteuning door een eigen pedagogische begeleidingsdienst.
 • Een aanstelling in een voltijds tijdelijk ambt met vooruitzicht op een vaste benoeming. Verloning conform de geldende barema’svan het Departement Onderwijs.

Meer info over de Egied Van Broeckhovenschool vindt u op www.egied.be.

Voor meer info over de vacature, kunt u contact opnemen via eddy.vandevelde@ignatiusscholeninbeweging.be.

Hoe solliciteren?

Stuur vóór 25 april een CV en sollicitantiebrief met uitvoerige motivering naar eddy.vandevelde@ignatiusscholeninbeweging.be. Na eeneerste selectie van de ingezonden sollicitaties volgt een uitnodiging voor een verkennend gesprek.

 

Bekijk alle nieuwsberichten

Deel