Apocalyps: hoopvolle visioenen – familiedagen

Van 17 tot 19 februari Oude Abdij Drongen
Apocalyps: hoopvolle visioenen – familiedagen

Kom met je gezin naar de Oude Abdij voor een weekend. Om de nodige zuurstof op te doen, geestelijk én lichamelijk. Van 17 tot 19 februari 2023.

Kom met je gezin naar de Oude Abdij voor een weekend. Om de nodige zuurstof op te doen, geestelijk én lichamelijk. Van 17 tot 19 februari 2023.

Wat zijn familiedagen?

Een team van enthousiaste jongeren, (groot)ouders en jezuïeten organiseert jaarlijks een kort en een lang weekend om met gelovige gezinnen via spel, zang en uitwisseling een bijbels thema te beleven. In de Oude Abdij van Drongen. We planten een zaadje en geven het de kans om uit te groeien tot iets moois en zinvols waar de gezinnen ook in hun dagelijks leven vreugde en inspiratie aan kunnen beleven. Op ignatiaanse wijze vertrekken vanuit onze wereldlijke beslommeringen om er vanuit ons geloof een antwoord op te zoeken… en soms ook te vinden?

Wat doen we die dagen?

Het accent ligt duidelijk op de geloofsbeleving binnen het gezin. De hele voormiddag verloopt in het gezin, en samen met de andere gezinnen. Om de nodige zuurstof op te doen, geestelijk én lichamelijk, beginnen we de dag met een ochtendwijding in de kapel en na het ontbijt is er tijd voor volksdans en een partijtje trefbal. Daarna volgt een inleiding op het thema aan de hand van bijvoorbeeld een toneelspel. De gezinnen krijgen vervolgens een spelopdracht die meestal uitmondt in een plenum.

In het korte weekend is er ook na de middagrust een toneeltje en een spel met de gezinnen. In de zomer is er wat meer vrije tijd.

In de middag

Na het 4-uurtje splitsen we de gezinnen op in leeftijdsgroepen. De ouders krijgen een inleiding van Marc Desmet sj en kunnen nadien met hun partner, alleen, of met anderen hierover bezinnen. 

De kinderen en jongeren komen samen in hun leeftijdsgroep en werken op hun manier verder aan het thema.

’s Avonds wordt de dag mooi neergelegd met een avondwijding voor de kleinsten, een uitwisseling bij de ouders, een spel of uitwisseling bij de oudere kinderen en de jongeren en tenslotte een avondwijding voor de jongeren en volwassenen in de kapel.

Praktische info

Waar?

In de Oude Abdij, Drongenplein 27, 9031 Drongen.

Wanneer?

Van vrijdag 17 februari 18.00 uur tot zondag 19 februari om 17.00 uur

Richtprijs verblijfskosten
  • Volwassenen: 150 euro
  • Kinderen 12-18 jaar: 85 euro
  • Kinderen 6-11 jaar: 65 euro
  • Kinderen 2-5 jaar: 55 euro
  • Kinderen tot 2 jaar zijn gratis

Schrijf dit bedrag pas na bevestiging van uw inschrijving over op het rekeningnummer: BE34 7340 1924 3290 tgv Familiedagen

De prijs mag geen hinder zijn om deel te nemen. Je kunt ook in schrijven betalen, de laatste uiterlijk 17.02.2023. Neem eventueel telefonisch contact met ons op met Miriam van Beek.

Inschrijven

Schrijf je in voor 13 januari bij Miriam van Beek. Door te bellen met 0032 (0)472 762330 of mail naar miriam_van_beek@hotmail.com. Vermeld bij het inschrijven het geslacht en de geboortedatum van je kind(eren).

We hopen jullie te zien op 17 februari

Jill Aerts
Frank De Belder
Marc Desmet sj
Wim Dombret sj
Rita Loyens
Ann Van Assche
Miriam van Beek
en enthousiaste jongerenbegeleiders

Infomomenten Geestelijke Oefeningen 2020-2021 3

Bekijk de volledige agenda

Deel