AVONTUUR VAN DE STILTE – Deel 1

16 tot 18 oktober 2020 Oude Abdij Drongen
AVONTUUR VAN DE STILTE - Deel 1 1

Een retraiteweekend om tot stilte te komen en te (leren) bidden. Inleiding in ignatiaanse spiritualiteit. Van 16 tot 18 oktober

Een retraiteweekend om tot stilte te komen en te (leren) bidden. Inleiding in ignatiaanse spiritualiteit. Van 16 tot 18 oktober

Zoek je een weekend stilte en rust? Verlang je de weg te vinden naar jezelf en naar God? In de Oude Abdij van Drongen gun je jezelf de tijd om stil te vallen en wat te bidden. Bidden kan helpen om meer en intenser te leven; je kan het leren. Gedurende dit weekend zal Ignatius van Loyola onze leermeester zijn.

We reiken je verschillende gebeds- en meditatietechnieken aan, zowel individueel als in groep. Je gaat op weg met je hart, verstand en lichaam, in stilte of met woorden. Je eigen levensverhaal en de Bijbel zijn het vertrekpunt van jouw persoonlijk avontuur van de stilte.

We richten ons tot (jong)volwassenen, vooral tot hen die weinig gebeds of meditatie-ervaring hebben; in het bijzonder tot hen die iets meer willen leren over de ignatiaanse gebedstraditie en de onderscheiding van de geesten(*).

Dit weekend uit de reeks “Avontuur van de stilte” (deel 1, deel 2, deel 3) wordt jaarlijks georganiseerd. Toch zijn de programma’s nooit exact hetzelfde als het jaar voordien en kun je het als deelnemer een jaar later op een andere manier beleven omdat het altijd een persoonlijk avontuur is!

(*) Onderscheiding van de geesten is een ignatiaanse uitdrukking die te maken heeft met het leren kennen van jezelf. Je leert beter begrijpen wat de motieven zijn achter je keuzes. Je leert hart en verstand inzetten om te ‘zien’ (onderscheiden) welke motieven naar een keuze leiden die het goede teweegbrengt en welke motieven naar een keuze leiden die kwaad voor jezelf of je omgeving zal veroorzaken.

Meer weten over onderscheiding? Klik hier voor enkele filmpjes met Nikolaas Sintobin sj.

Praktisch

Doelgroep: jongvolwassenen en volwassenen

​Begeleiding:
– Wauthier de Mahieu sj
– Hilde Van Linden
– Mark Logtenberg sj

Data:
Van vrijdag 16 (19.30 u, we voorzien geen avondmaal)
​tot zondag 18 oktober 2020 (14.00 u. na het middageten)

Plaats:
Oude Abdij Drongen, Drongenplein 26-27, 9031 Drongen – België (reisroute)

Kosten:
183 euro (overnachtingen, maaltijden, begeleiding, kopies inbegrepen)
Bovenop de prijs komt er € 5,66 euro verblijfstaks voor stad Gent (€ 2,83 per nacht).
​Het totale bedrag komt dan op € 189
+ eventueel huur van handdoeken (€ 5,30)

Is deze kostprijs voor jou een belemmering of wil je een spreiding van de betaling, neem dan contact op.

rekeningnummer Oude Abdij Drongen vzw:
IBAN BE11 4478 6306 0148
​BIC KREDBEBB

Info en inschrijven:
Info via activiteiten@oudeabdij.be of telefonisch via +32 9 226 52 26
Inschrijven: klink over de button hieronder.

Nog dit…

  • Deze dagen verlopen in stilte (de maaltijden ook)
  • Hou je van creatieve verwerking en heb je graag je eigen materiaal, breng dat dan gerust mee: tekenpapier, penselen, mengpotje, stiften (kortom: materiaal waar je graag mee werkt).
  • In het park van de Oude Abdij en in de omgeving kun je goed wandelen. Gepast schoeisel is daarvoor wenselijk. Pantoffels of ander schoeisel voor binnen is dan ook aan te raden.
  • Een extra trui of fleece voor in de gangen kan comfortabel zijn.
  • Bedlinnen (kussensloop, onderlaken en hoes voor een donsdeken) is aanwezig. Handdoeken kun je zelf meenemen of ter plaatse huren aan € 5,30
  • Je logeert in een kamer met eigen badkamer.​
  • Je inschrijving is pas definitief na betaling van de kostprijs èn de bevestiging van ons dat er nog een kamer beschikbaar is.
  • 14-20 dagen voor het weekend ontvang je van ons een digitale brief met verdere info over je verblijf en de reisroute. Ontvang je die brief niet, neem dan zeker contact op via activiteiten@oudeabdij.be
Bekijk de volledige agenda

Deel