Avontuur van de stilte – deel 3

29 april tot 1 mei
Avontuur van de stilte – deel 3

​Een weekend van stilte en meditatie. Verdieping in de ignatiaanse spiritualiteit. Van 29 april - 1 mei in de Oude Abdij in Drongen.

​Een weekend van stilte en meditatie. Verdieping in de ignatiaanse spiritualiteit. Van 29 april – 1 mei in de Oude Abdij in Drongen.

Kijk je uit naar een weekend stilte en rust? Wil je tijd en aandacht maken voor de diepere kern van je leven? Ga een persoonlijk avontuur aan, samen met anderen!

Je krijgt inspiratie voor je reflectie en gebed via korte inleidingen of teksten. Je gaat met verschillende opdrachten aan de slag: meestal individueel, soms met uitwisseling in groep. Je zet hart, verstand en lichaam in. Je herbront in de stilte, bij een symbool of bij een woord. Je eigen levensverhaal, de Bijbel en ignatiaanse spirituele inzichten zijn het vertrekpunt van jouw avontuur van de stilte. Er is ook gelegenheid voor een persoonlijk, geestelijk gesprek met een van de begeleiders. ​

​Dit weekend richt zich tot (jong)volwassenen met gebeds/meditatie-ervaring; in het bijzonder tot hen die een ignatiaanse retraite deden zoals ‘Geestelijke Oefeningen’ of ‘Avontuur van de stilte – deel 2’ en zich verder willen verdiepen in de ignatiaanse spiritualiteit.

Deze weekends uit de reeks Avontuur van de stilte (deel 1, deel 2, deel 3) worden jaarlijks georganiseerd. Toch zijn de programma’s nooit exact hetzelfde als het jaar voordien en kun je het als deelnemer een jaar later op een andere manier beleven omdat het altijd een persoonlijk avontuur is!

Praktisch

Doelgroep: jongvolwassenen en volwassenen

​Begeleiding:
pater Nikolaas Sintobin, jezuïet en internetpastor. Werkzaam in en vanuit Amsterdam
pater Wim Dombret, jezuïet en lid van de jezuïetengemeenschap in de Oude Abdij Drongen.

Data:
Van vrijdag 29 april 2022 om 19.30 uur (we voorzien geen avondmaal)
tot zondag 1 mei 2022 om 14 uur (na het middageten)

Plaats:
Oude Abdij Drongen, Drongenplein 27, B-9031 Drongen (bij Gent).
​Bereikbaarheid: zie contact/reisroute

Kosten: 
€ 195
(overnachtingen, maaltijden, begeleiding, 5,66 euro verblijfstaks voor stad Gent (2,83 euro per nacht))
+ eventueel handdoeken (€ 5,60)
Wil je een kamer delen met een andere deelnemer, dan betaal je € 175 p.p.

Is deze kostprijs voor jou een belemmering of wil je een spreiding van de betaling, neem dan contact op met activiteiten@oudeabdij.be of telefonisch via +32 9 226 52 26.

Info en inschrijven:
Info via activiteiten@oudeabdij.be of telefonisch via +32 9 226 52 26
Inschrijven kan ook via de knop hieronder, tot de beschikbare plaatsen volzet zijn.

Nog dit…

  • Deze dagen verlopen in stilte (de maaltijden ook)
  • Hou je van creatieve verwerking en heb je graag je eigen materiaal, breng dat dan gerust mee: tekenpapier, penselen, mengpotje, stiften (kortom: materiaal waar je graag mee werkt).
  • In het park van de Abdij en in de omgeving kun je goed wandelen. Gepast schoeisel is daarvoor wenselijk.
  • Je logeert in een kamer met eigen badkamer.​
  • Bedlinnen (kussensloop, onderlaken en hoes voor een donsdeken) is aanwezig. Handdoeken kun je zelf meenemen of ter plaatse huren aan € 5,60
  • Je inschrijving is pas definitief na betaling van de kostprijs èn de bevestiging van ons dat er nog een kamer beschikbaar is. ​
  • 14-20 dagen voor het weekend ontvang je van ons een digitale brief met verdere info over je verblijf en de reisroute. Ontvang je die brief niet, neem dan zeker contact op via activiteiten@oudeabdij.be

Infomomenten Geestelijke Oefeningen 2020-2021 3

Bekijk de volledige agenda

Deel