Avontuur van de stilte

Van 24 tot 26 februari Oude Abdij Drongen
Avontuur van de stilte 1

Een weekend om tot stilte te komen en te (leren) bidden. Verdieping in de ignatiaanse spiritualiteit. Van vrijdag 24 (18 u.) tot zondag 26 februari 2023 (14 u.)

Een weekend om tot stilte te komen en te (leren) bidden. Verdieping in de ignatiaanse spiritualiteit. Van vrijdag 24 (18 u.) tot zondag 26 februari 2023 (14 u.)

Zoek je een weekend stilte en rust? Verlang je de weg te vinden naar jezelf en naar God? In de Oude Abdij van Drongen gun je jezelf de tijd om stil te vallen, om je te bezinnen, om te bidden. Bidden kan helpen om meer en intenser te leven; je kan het leren. Gedurende dit weekend zal Ignatius van Loyola onze leermeester zijn.

We reiken je verschillende gebeds- en meditatietechnieken aan, zowel individueel als in groep. Je gaat op weg met je hart, verstand en lichaam, in stilte of met woorden. Je eigen levensverhaal en de Bijbel zijn het vertrekpunt van jouw persoonlijk avontuur van de stilte.

​We reiken impulsen aan, verdiepen enkele begrippen uit de ignatiaanse spiritualiteit zoals bidden met de zintuigen, onderscheiding van de geesten(*)… Heb je weinig ervaring met gebed, stilte en ignatiaanse spiritualiteit of ben je juist al vaker op dit soort activiteiten geweest: er is voor elk wat wils. Op sommige momenten bieden we een keuze aan van impulsen en dan kies jij wat jou best past.

Deze dagen verlopen in stilte (de maaltijden ook; soms wordt er achtergrondmuziek gespeeld). Er is ook geen uitwisseling met andere deelnemers. We bieden wel de mogelijkheid om bij een van de begeleiders te gaan voor geestelijke begeleiding (max. 20 min).

Dit weekend uit de reeks “Avontuur van de stilte” wordt regelmatig georganiseerd. Toch zijn de programma’s nooit exact hetzelfde en kun je het als deelnemer dit weekend op een andere manier beleven zodat het altijd een persoonlijk avontuur is!

​Inschrijven via www.oudeabdij.be/avontuurvandestilte 

Meer info via activiteiten@oudeabdij.be of telefonisch via +32 9 226 52 26 

Praktisch

Doelgroep: jongvolwassenen en volwassenen

Begeleiding:
Pater Nikolaas Sintobin, jezuïet en medewerker aan het Platform voor Ignatiaanse Spiritualiteit als internetpastor
andere begeleiders worden later bekendgemaakt

Data:
Van vrijdag 2 (19.00 u, we voorzien belegde broodjes)
​tot zondag 4 december 2022 (14.00 u. na het middagmaal)

Plaats:
Oude Abdij Drongen, Drongenplein 26-27, 9031 Drongen – België (reisroute)

Kosten:
€ 211
incl. overnachtingen, maaltijden, begeleiding, 5,66 euro verblijfstaks voor stad Gent (2,83 euro per nacht)
+ eventueel handdoeken (€ 5,60)
Korting € 20 wanneer je een kamer deelt met een andere deelnemer.

Is deze kostprijs voor jou een belemmering of wil je een spreiding van de betaling, neem dan contact op.

rekeningnummer Oude Abdij Drongen vzw:
IBAN BE11 4478 6306 0148
​BIC KREDBEBB

Vermeld: “Avontuur van de stilte+ je naam”

Info en inschrijven:
Info via activiteiten@oudeabdij.be of telefonisch via +32 9 226 52 26
​Inschrijven via de knop hierboven of het formulier hieronder.

Nog dit…

  • Hou je van creatieve verwerking en heb je graag je eigen materiaal, breng dat dan gerust mee: tekenpapier, penselen, mengpotje, stiften (kortom: materiaal waar je graag mee werkt). Omwille van de Covid-19-maatregelen is onze crearuimte momenteel niet beschikbaar.
  • In het park van de Oude Abdij en in de omgeving kun je goed wandelen. Gepast schoeisel is daarvoor wenselijk. Pantoffels of ander schoeisel voor binnen is dan ook aan te raden.
  • Een extra trui of fleece voor in de gangen kan comfortabel zijn.
  • Bedlinnen (kussensloop, onderlaken en hoes voor een donsdeken) is aanwezig. Handdoeken kun je zelf meenemen of ter plaatse huren aan € 5,60
  • Je logeert in een kamer met eigen badkamer.​
  • Je inschrijving is pas definitief na betaling van de kostprijs èn de bevestiging van ons dat er nog een kamer beschikbaar is.
  • Na je inschrijving ontvang je van ons een digitale brief met verdere info over je verblijf en de reisroute. Ontvang je die brief niet, neem dan zeker contact op via activiteiten@oudeabdij.be

Inschrijven
Opmerking: Zie je bij het inschrijven plots een wit scherm, dan moet je even scrollen… soms laat google je dan nog iets aanvinken of staat er helemaal bovenaan een bevestiging van je inschrijving.

Bekijk de volledige agenda

Deel