De natuur en jij: ecologie-retraite

20 tot 24 juni Oude Abdij Drongen
Automatische concepten 12

Verlang je naar verstilling in combinatie met verbinding in en met de natuur? Zoek je een spirituele richting en naar hoop bij alle zorgen om natuur en klimaat? Doe mee aan onze ecologie-retraite, van 20 tot 24 juni 2024.

Verlang je naar verstilling in combinatie met verbinding in en met de natuur? Zoek je een spirituele richting en naar hoop bij alle zorgen om natuur en klimaat? Doe mee aan onze ecologie-retraite, van 20 tot 24 juni 2024.

Tijdens deze driedaagse retraite word je uitgenodigd om de schoonheid van de natuur te (her)ontdekken en je (opnieuw) te verwonderen over de heilzaamheid van de schepping. Dit door heel bewust verbinding met de natuur te zoeken. Als deelnemer kun je ervaren hoe het is om mens te zijn in de schepping en om op eerlijke manier te komen tot verzoening met de natuur. Zo kom je op het spoor wat hoop geeft en de basis kan zijn voor een nieuwe relatie met de natuur in jouw dagelijks leven.

Intens, persoonlijk en intiem

Je gaat niet alleen op weg, maar wel in stilte. Dit maakt de ervaring nog zoveel intenser, persoonlijk maar ook intiem. Tijdens deze stiltedagen kun je ook terecht bij een van de begeleiders voor een gesprek over wat je bezighoudt of beweegt. We gaan uit van christelijke bronnen en ignatiaanse spiritualiteit met de Geestelijke Oefeningen (G.O.) van Ignatius van Loyola als peiler. De verschillende werkvormen richten zich op zowel hoofd en hart, verstand en zintuigen.

Praktische informatie

Doelgroepjongvolwassenen en volwassenen

Begeleiders:
Mariëlle Matthee, docent aan de Universiteit Leiden, freelance schrijver en begeleider van Geestelijke Oefeningen
Rob Polet, medewerker aan het Platform voor Ignatiaanse Spiritualiteit en begeleider van Geestelijke Oefeningen

Data:
Van donderdag 20 juni (18 u.) tot maandag 24 juni 2024 (10 u.)

Plaats:
Oude Abdij Drongen, Drongenplein 27, 9031 Drongen – België (reisroute)

Kosten 

  • Plustarief: € 410*met dit tarief maak je de retraite mee betaalbaar voor iedereen
  • Standaardtarief: € 344
  • Reductietarief: € 278*voor studenten of als je meent hiervoor in aanmerking te komen

De prijzen zijn inclusief verblijf, maaltijden, begeleiding en verblijfstaks voor stad Gent (€ 3,50 per nacht).
+ eventueel huur van handdoeken (€ 6,90)

Is deze kostprijs voor jou een belemmering of wil je een spreiding van de betaling, neem dan contact op.

rekeningnummer Oude Abdij Drongen vzw:
IBAN BE11 4478 6306 0148  BIC KREDBEBB​
​BIC KREDBEBB op naam van ‘Oude Abdij van Drongen vzw’
met vermelding: ‘ecologie-retraite + je naam’

Inschrijven

Schrijf je in via de knop hieronder. Na het klikken op de bevestiging van je inschrijving krijg je een melding op het scherm en een mail in je mailbox. Ontvang je dat niet, kijk dan even in de spam-box. Vind je daar niks terug, neem dan contact op via activiteiten@oudeabdij.be of bel 0032 9 226 52 26 en dan helpen wij je graag verder.

Nog dit:

  • 14-20 dagen voor de activiteit ontvang je van ons nog een deelnemersbrief (per mail) met meer info. Ontvang je die brief niet, neem dan zeker contact op!
  • Hou je van creatieve verwerking en heb je graag je eigen materiaal, breng dit gerust mee: tekenpapier, penselen, mengpotje, stiften (kortom: materiaal waar je graag mee werkt).
  • In het park van de Abdij en in de omgeving kun je goed wandelen. Gepast schoeisel is daarvoor wenselijk. Binnen draag je dan best andere schoenen of pantoffels.
  • Je logeert in een kamer met eigen badkamer.​
  • Deze dagen verlopen in stilte, de maaltijden ook. Je kunt wel een begeleidingsgesprek aanvragen met de begeleiders van deze dagen door je in de loop van die dagen in te schrijven op een lijst.
  • Bedlinnen is aanwezig. Handdoeken kun je zelf meenemen of ter plaatse huren aan € 6,90
  • ​Je inschrijving is pas definitief na betaling van de kostprijs en de bevestiging van ons dat er nog een kamer beschikbaar is.

Infomomenten Geestelijke Oefeningen 2020-2021 3

Bekijk de volledige agenda

Deel