Eindejaarsretraite: Terugblik, begin van je vooruitblik

Van 27 tot 30 december Oude Abdij Drongen
Retraite: 'Terugblik, begin van je vooruitblik' 1

Met deze retraite aan het einde van het jaar, neem je de tijd om in alle rust terug te blikken. Wat was dit jaar wezenlijk voor mij? En hoe wil ik het nieuwe jaar ingaan?

Met deze retraite aan het einde van het jaar, neem je de tijd om in alle rust terug te blikken. Wat was dit jaar wezenlijk voor mij? En hoe wil ik het nieuwe jaar ingaan?

Tussen Kerstmis en Nieuwjaar bieden we jou de stilte en de schoonheid van de abdij en haar omgeving aan om zowel individueel als samen met de groep stil te vallen. Je krijgt opdrachten, reflectievragen, inspirerende Bijbelteksten of filmfragmenten. Je zoekt de stilte op voor de verwerking. Elke dag is er uitwisseling met andere deelnemers en krijg je inspiratie door hun kijk of levenservaring. Ben je graag actief met potlood, verf of ander materiaal, dan kun je in de stilte ook zo aan de slag. Er is ook ruimte voor geestelijke begeleiding indien je dit wenst.

Sommige programmaonderdelen verlopen in stilte, andere niet. Bij de maaltijden wordt niet gepraat: er is achtergrondmuziek of gewoon stilte. Wie wenst kan na de avondbezinning een rustig gesprek voeren bij een drankje. Blijf je liever in de stilte, dan kan dit ook.

Laat je deze dagen inspireren door Ignatius van Loyola! Durf te vertrouwen dat je door deze geestelijke oefeningen tot goede keuzes komt op de weg die na Nieuwjaar voor je ligt!

Dit programma loopt volgens hetzelfde concept als vorige editie, maar zaken zoals de inleidingen door de begeleiders en de keuze van Bijbelteksten is nieuw.

Praktisch

Data:
Woensdag 27 (10.00 u.)
tot zaterdag 30 december (16.00 u.) 2023

Begeleiders:
Hilde Pex
Hilde Van Linden

Kosten:
Plustarief: € 424 *met dit tarief maak je de retraite mee betaalbaar voor iedereen 
Standaardtarief: € 353
Reductietarief: € 282 *voor studenten of als je meent hiervoor in aanmerking te komen
 
(inclusief verblijfstaks voor stad Gent (€ 2,83 per nacht)
+ eventueel huur van handdoeken (€ 6,70)
Is deze kostprijs voor jou een belemmering of wil je een spreiding van de betaling, neem dan contact op.

Betaling via:
IBAN BE11 4478 6306 0148
BIC KREDBEBB
op naam van ‘Oude Abdij van Drongen vzw’ met vermelding: “Terugblik” + je naam

Plaats:
Oude Abdij Drongen, Drongenplein 27, B – 9031 Drongen (Gent) – reisroute

Inschrijven

Inschrijven via de inschrijvingsknop. Lukt dit niet of heb je nog vragen, richt je dan tot ons via activiteiten@oudeabdij.be of +32 9 226 52 26

Bekijk de volledige agenda

Deel