Eindejaarsretraite: Terugblik, begin van je vooruitblik

Van 27 tot 31 december 2021
Retraite: 'Terugblik, begin van je vooruitblik' 1

Met deze retraite aan het einde van het jaar, neem je de tijd om in alle rust terug te blikken. Wat was dit jaar wezenlijk voor mij? En hoe wil ik het nieuwe jaar ingaan?

Met deze retraite aan het einde van het jaar, neem je de tijd om in alle rust terug te blikken. Wat was dit jaar wezenlijk voor mij? En hoe wil ik het nieuwe jaar ingaan?

Tussen Kerstmis en Nieuwjaar bieden we jou de stilte en de schoonheid van de abdij en haar omgeving aan om zowel individueel als samen met de groep stil te vallen. Je krijgt opdrachten, reflectievragen, inspirerende Bijbelteksten of filmfragmenten. Je zoekt de stilte op voor de verwerking. Elke dag is er uitwisseling met andere deelnemers en krijg je inspiratie door hun kijk of levenservaring. Ben je graag actief met potlood, verf of ander materiaal, dan kun je in de stilte ook zo aan de slag. Er is ook ruimte voor geestelijke begeleiding indien je dit wenst.

Sommige programmaonderdelen verlopen in stilte, andere niet. Bij de maaltijden wordt niet gepraat: er is achtergrondmuziek of gewoon stilte. Wie wenst kan na de avondbezinning een rustig gesprek voeren bij een drankje. Blijf je liever in de stilte, dan kan dit ook.

Laat je deze dagen inspireren door Ignatius van Loyola! Durf te vertrouwen dat je door deze geestelijke oefeningen tot goede keuzes komt op de weg die na Nieuwjaar voor je ligt!

Praktisch

De retraite is van maandag 27 december (10.00 u.) tot donderdag 30 december (16.00 u.) 2021 

In de Oude Abdij Drongen, Drongenplein 27, 9031 Drongen

Meer informatie over aanmelden gaan naar www.oudeabdij.be/terugblik-retraite of bel met: +32 9 226 52 26

Bekijk de volledige agenda

Deel