‘Gun jezelf een ander verhaal’ – schrijfretraite

25 tot 30 mei Oude Abdij Drongen
'Gun jezelf een ander verhaal' – schrijfretraite

Kom al schrijvend tot verdieping met deze retraite. Een manier om jezelf en God beter te leren kennen. Van 25 tot 30 mei in de Oude Abdij in Drongen.

Kom al schrijvend tot verdieping met deze retraite. Een manier om jezelf en God beter te leren kennen. Van 25 tot 30 mei in de Oude Abdij in Drongen.

Schrijven wil zeggen dat er stapje voor stapje een ik buiten jezelf ontstaat die je vertelt wat je bedoelt. – Rutger Kopland

In deze retraite kun je in de stilte van de Oude Abdij Drongen al schrijvend tot verdieping komen. Het schrijven is een manier om jezelf en God beter te leren kennen, je gedachten te ordenen, te verkennen en onderscheiden wat er diep in je leeft, woorden te geven aan je dromen en verlangens.
Gedurende vier dagen neem je de tijd om enkele Bijbelfiguren te ontmoeten: de vurige Petrus, een nieuwsgierige toehoorder van Jezus… Zo komen thema’s uit je leven in een ander licht.

Deze schrijfretraite doe je samen met anderen. Enkele keren per dag is er een gezamenlijke inleiding op een schrijfoefening. In de prachtige tuin, de stilte van je kamer of een van de kapellen schrijf je op je eigen tempo en verlangen verder. Uiteraard is er ook tijd voor een wandeling in de tuin en om uit te rusten. Je kunt ook als vrijwilliger in de tuin aan de slag. ’s Avonds kun je iets van je ervaringen van die dag delen met de andere deelnemers. De hele retraite (alsook de maaltijden) verloopt in stilte. ’s Avonds kan je – vrijblijvend – de andere deelnemers ontmoeten bij een drankje.

​De inhoud die we in deze retraite aanbieden, komt sterk overeen met de inhoud van de retraite in de zomer van 2021.
In de zomer van 2022 wordt er nog een schrijfretraite georganiseerd. De inhoud dan zal nieuw zijn.

Voor deze schrijfretraite zijn er minimum 8 en maximum 12 deelnemers.

Dagschema (onder voorbehoud)

8-9 u. Ontbijt
9 u. Ochtendgebed
9.15 u. Inleiding dagthema en eerste input en opdracht
Tussendoor: Koffie/thee
10.45 u. Uitwisseling in groep
11.30 u. Eucharistie (Facultatief, voor wie wil, met de groep Geestelijke Oefeningen)
12.15 u. Middagmaal
14.30 u. Tweede input en opdracht
Koffie/thee
16 u. Facultatief derde opdracht of ruimte voor geestelijke begeleiding
18 u. Avondmaal
Persoonlijke terugblik
20 u. Avondgebed
20.30 u. Verhalenuur: facultatief uitwisseling en/of bijpraten

Praktisch

Data:
woensdag 25 (18 u.) tot maandag 30 mei 2022 (9.30 u.)

Begeleiders: 
mevr. Annemarie den Blanken, ziekenhuispastor en begeleider van Geestelijke Oefeningen
mevr. Mariëlle Matthee, docent aan de Universiteit Leiden, freelance schrijver en begeleider van Geestelijke Oefeningen

Kosten: € 462
Inclusief verblijf, maaltijden, begeleiding en € 14,15 verblijfstaks voor stad Gent (€ 2,83 per nacht) + eventueel huur van handdoeken (€ 5,60).

Is deze kostprijs voor jou een belemmering of wil je een spreiding van de betaling, neem dan contact op met activiteiten@oudeabdij.be of telefonisch via +32 9 226 52 26.

Info en inschrijven:
Inschrijven vóór 12 mei 2022 (tenzij volzet) via de knop hieronder.

Lukt dit niet of wil je meer info, mail dan naar activiteiten@oudeabdij.be of bel via +32 (0)9 226 52 26
We werken met een minimum aantal inschrijvingen, indien dit niet wordt behaald, kan het weekend uitgesteld worden.

Als je ingeschreven bent en er zijn wijzigingen in de retraite of de retraite wordt geannuleerd omwille van Covid-19 maatregelen, dan brengen wij je steeds via e-mail op de hoogte.

Nog dit…

  • Deze dagen verlopen in stilte; de maaltijden ook. Enkel na het avondgebed kun je met andere deelnemers op verhaal komen als je dat wenst. Je kan ook in de stilte blijven.
  • In het park van de Abdij en in de omgeving kun je goed wandelen. Gepast schoeisel is daarvoor wenselijk.
  • Je logeert in een kamer met eigen badkamer.​
  • Bedlinnen (kussensloop, onderlaken en hoes voor een donsdeken) is aanwezig. Handdoeken kan je huren ter plaatse (€5,60) of zelf meebrengen.
  • Een extra sjaal of fleece is altijd aangenaam om de koude gangen van de Abdij te trotseren.
  • Je inschrijving is pas definitief na de bevestiging van ons dat er nog een kamer beschikbaar is en na betaling van de kostprijs. Met dit laatste kun je nog even wachten tot bevestiging van ons via een deelnemersbrief in je mailbox.
  • 14-20 dagen voor het weekend ontvang je van ons een digitale brief met verdere info over je verblijf en de reisroute. Ontvang je die brief niet, neem dan zeker contact op via activiteiten@oudeabdij.be
  • Omwille van Covid-19-maatregelen krijg je een vaste plaats in de eetzaal, kapel en conferentiezaal. Het dragen van een mondmasker is verplicht in het hele gebouw, uitgezonderd in je kamer. Lees onze maatregelen via deze link.

 

Infomomenten Geestelijke Oefeningen 2020-2021 3

Bekijk de volledige agenda

Deel