Onze retraites in de zomer van 2023

Vanaf 23 juni
Onze retraites in de zomer van 2023

Tijdens een retraite trek je je even helemaal terug om tot rust, stilte en gebed te komen. Deze zomer organiseren we verschillende ignatiaanse retraites. Welke past bij jou?

Tijdens een retraite trek je je even helemaal terug om tot rust, stilte en gebed te komen. Deze zomer organiseren we verschillende ignatiaanse retraites. Welke past bij jou?

De rust, de stilte en het verblijven in een andere omgeving, helpen je met andere ogen naar je leven te kijken. De retraite is een weldadige ervaring.

Zo’n paar dagen verblijven in een klooster helpen je ook om te bidden en God te vinden. Onze retraitebegeleiders helpen je daarbij. Ze leren je bijvoorbeeld stil te worden en om te bidden met de Bijbelteksten die ze je dagelijks meegeven.

Er is deze zomer veel variatie in ons aanbod. We bieden retraites aan van enkele dagen tot meerdere weken. Er is de retraite voor de beginners en voor de doorgewinterde retraitant. Welke retraite op dit moment ook bij je past, een retraite-ervaring is er altijd een van oase, avontuur en gebed. Vind er een die voor jou werkt.

Wat is er specifiek aan onze retraites?

De retraites die wij aanbieden zijn gebaseerd op de Geestelijke Oefeningen. Deze gebedsmethode werd ontwikkeld door Ignatius van Loyola, de stichter van de jezuïeten. De Geestelijke Oefeningen vormen de ruggengraat van de ignatiaanse spiritualiteit.

Deze Oefeningen helpen je leven te verdiepen in het licht van Gods liefde. Bidden met Bijbelteksten is in een retraite met de Geestelijke Oefeningen een belangrijk onderdeel. De retraitant wordt uitgenodigd zich zó in het verhaal in te leven dat de Bijbeltekst een plaats van ontmoeting met God wordt.

We organiseren verschillende retraites deze zomer:

5-daagse retraite met de Geestelijke Oefeningen. Drie verschillende begindata.

8-daagse retraite met de Geestelijke Oefeningen. Drie verschillende begindata.

30-daagse retraite met de Geestelijke Oefeningen. Van 11 juli tot 9 augustus.

Laat je omarmen. Bidden met kunst. ​Ignatiaanse groepsretraite in stilte. Van maandag 31 juli tot zondag 6 augustus 2023.

‘Gun jezelf een ander verhaal’ – schrijfretraite. De schrijfretraite is een manier om jezelf en God beter te leren kennen. Van 11 tot 16 juli in de Oude Abdij in Drongen.

Zomerzindering. Verbinding met jezelf en de schepping. Van woensdag 5 tot zaterdag 8 juli 2023.

Proeve(n) van goed samenleven. Inspiratieweekend rond de sociale leer. Van vrijdag 23 juni tot zondag 25 juni

Bekijk de volledige agenda

Deel