Paas3daagse voor jong en oud

Goede Week Oude Abdij Drongen
Paas3daagse voor jong en oud

Beleef de Goede Week van woensdag 27 maart tot Paaszondag 31 maart in de Oude Abdij.

Beleef de Goede Week van woensdag 27 maart tot Paaszondag 31 maart in de Oude Abdij.

Ben je op zoek naar een zinvolle invulling van de Goede Week samen met je vrienden, je gezin of alleen? Zoek je verbondenheid, inspiratie en verstilling? Wil je even, vrij van de dagelijkse beslommeringen, terugkeren naar de essentie van deze periode?

In de Oude Abdij Drongen ervaar je een sfeervol kader om de dynamiek van Witte Donderdag tot Pasen te doorlopen.

Wat mag je verwachten?

  • De Paas3daagse start op woensdagavond met een uurtje sfeervolle muziek en ontmoeting met de andere deelnemers.
  • Op donderdag, vrijdag en zaterdag starten we de dag met een ontbijt en ochtendwijding in de kapel: met jong & oud zingen, bidden, stilvallen.
  • Vervolgens is er voor de hele voormiddag een programma voor verschillende leeftijdsgroepen.
  • Voor de volwassenen reiken we geestelijk voedsel aan in de vorm van een inleiding, gevolgd door stille tijd. Hiermee hopen we dieper te doorgronden wat we die dag in de liturgie vieren. Voor wie dit wil, is er de mogelijkheid om in kleine groepjes uit te wisselen.
  • De kinderen en jongeren hebben ondertussen een apart programma met bezinning, verdieping en spel. ​Voor de allerkleinsten is er opvang.

Geen vakantie in Vlaanderen

Omdat de paasvakantie in Vlaanderen pas na de Paas3daagse begint, voorzien we dat er op donderdag en vrijdag weinig schoolplichtige kinderen zullen zijn. Daarom zal er dit jaar op donderdag en vrijdag geen apart jongerenprogramma voorzien worden. Alle kinderen en jongeren gaan naar de opvang. Op zaterdag zijn er wel aparte programma’s per leeftijdsgroep.

  • De namiddag is vrij in te vullen: een wandeling, een film, meditatief schilderen, een workshop, gezelschapsspelletjes. Je kunt ook in de meditatieve sfeer van de abdij blijven.
  • ’s Avonds vieren we de liturgie van die dag. Ondertussen is er babysit voor de kinderen die al slapen.
  • Op paaszondag staan we voor zonsopgang op voor de verrijzenisviering.
  • Na een feestelijk paasontbijt gaan we huiswaarts met het Licht van Pasen voor ons verdere leven.

Intern of extern programma
Je kunt deze Paas3daagse als een intern of een extern programma volgen. Bij dit laatste logeer je niet in de Abdij, maar ben je wel voor alle activiteiten en maaltijden (exclusief het ontbijt) in huis. Uiteraard is de kostprijs voor beide formules verschillend.

Korte of lange formule
We vermoeden dat veel gezinnen dit jaar niet op woensdag al kunnen aankomen. Daarom is aankomen op vrijdagavond ook mogelijk. Dit is de korte formule. Bij voorkeur kom je dan op vrijdag tussen 13 u. en 14.30 u. of tussen 16.30 u. en 18 u.

Praktisch

Voor meer informatie over de kosten en aanmelden kun je hier terecht.

Infomomenten Geestelijke Oefeningen 2020-2021 3

Bekijk de volledige agenda

Deel