Retraite: Geestelijke Oefeningen en Kunst

28 juli t/m 3 augustus Oude Abdij Drongen
Retraite:

Je bent welkom in de Oude Abdij Drongen voor deze vijfdaagse groepsretraite Geestelijke Oefeningen en Kunst met inleidingen.

Je bent welkom in de Oude Abdij Drongen voor deze vijfdaagse groepsretraite Geestelijke Oefeningen en Kunst met inleidingen.

[Begin juni is besloten dat deze zomerretraite doorgaat.]

De begeleider, jezuïet Bert Daelemans, geeft ’s morgens een meditatieve inleiding tot gebed en bezinning. Hij vertrekt hierbij van Bijbelverhalen en kunstwerken, waarin een diepere betekenis wordt verkend.

Je krijgt aanwijzingen en vragen om in de persoonlijke tijd mee aan de slag te gaan en zo je weg als mens en als gelovige te verdiepen. Je krijgt ook inspiratie mee uit het denken van Ignatius van Loyola. Deze liet ons zijn Geestelijke Oefeningen na, spirituele oefeningen en inzichten bedoeld om Jezus steeds beter leren kennen en sterker te kiezen voor Zijn manier van leven.

Dagelijks zijn er gebedsmomenten alsook de eucharistie, In de namiddag is er een geleide meditatie door pater Bert. Tussendoor is er mogelijkheid tot (creatieve) verwerking van wat werd aangereikt, een wandeling of eenvoudig werk in de tuin.
Een persoonlijk gesprek met de begeleider of met een andere geestelijke begeleider van de Oude Abdij is ook mogelijk.
Deze programma-onderdelen vormen een aanbod: je neemt eraan deel voor zover ze jou helpen om in de stilte te verblijven en tot een contact met je diepste zelf en met God te komen.

​De retraite (het hele programma, inclusief de maaltijden) verloopt in stilte. Alleen bij het avondmaal bij aankomst op 28 juli en bij het ontbijt de laatste dag, wordt er met elkaar gepraat. Zo maak je ook samen de overgang van het gewone leven naar de stilte van de retraite en omgekeerd.
Tegelijk is er een groep retraitanten in huis die een stille retraite met persoonlijk begeleide geestelijke oefeningen volgen.

PRAKTISCH
Schrijf je hier in
​Data: dinsdag 28 juli (18 uur) tot maandag 3 augustus (9.30 uur) 2020

Begeleiding: jezuïet Bert Daelemans, professor theologie aan de Universiteit Pontificia Comillas in Madrid

Kosten
€ 410 (overnachtingen, maaltijden, begeleiding, kopies inbegrepen)
Bovenop de prijs komt er € 16,89 euro verblijfstaks voor stad Gent (€ 2,83 per nacht). ​Het totale bedrag komt dan op € 426,89
+ eventueel huur van handdoeken (€ 5,30)

Deze kostprijs mag voor niemand een belemmering zijn. Neem contact op indien nodig.​

IBAN BE11 4478 6306 0148 BIC KREDBEBB
Mededeling: ‘GOK juli 2020 + je naam’

Plaats: Oude Abdij Drongen, Drongenplein 26, B – 9031 Drongen (Gent) Reisroute

Info via activiteiten@oudeabdij.be of tel. +32 9 226 52 26

Inschrijven via de knop hiernaast of het formulier hieronder. Uiterste inschrijfdatum: dinsdag 9 juli 2020, tenzij volzet.
​Lukt dit inschrijven niet of twijfel je of het gelukt is, neem dan gerust contact op (zie Info).

Nog dit:
14-20 dagen voor de activiteit ontvang je van ons nog een deelnemersbrief (per mail) met meer info. Ontvang je die brief niet, neem dan zeker contact op!
Hou je van creatieve verwerking en heb je graag je eigen materiaal, breng dat dan gerust mee: tekenpapier, penselen, mengpotje, stiften (kortom: materiaal waar je graag mee werkt).
In het park van de Abdij en in de omgeving kun je goed wandelen. Gepast schoeisel is daarvoor wenselijk.
Je logeert in een kamer met eigen badkamer.​
Bedlinnen (kussensloop, onderlaken en hoes voor een donsdeken) is aanwezig. Handdoeken kun je zelf meenemen of ter plaatse huren aan € 5,30
Eventueel verbruik van frisdrank, een biertje of glas wijn betaal je ter plaatse aan het einde van je verblijf.

Bekijk de volledige agenda

Deel