Schrijfretraite

​28 januari - 1 februari 2020 Oude Abdij Drongen
Schrijfretraite

In deze ignatiaanse retraite kun je in de stilte van de Oude Abdij Drongen al schrijvend tot verdieping komen.

In deze ignatiaanse retraite kun je in de stilte van de Oude Abdij Drongen al schrijvend tot verdieping komen.

Het schrijven is een manier om jezelf en God beter te leren kennen, je gedachten te ordenen, te verkennen/onderscheiden wat er diep in je leeft, woorden te geven aan je dromen en verlangens. Gedurende drie dagen nemen we de tijd om te schrijven aan de hand van thema’s uit de Geestelijke Oefeningen van Ignatius van Loyola: je diepste verlangens, wie ben je in relatie tot God/Jezus, omgaan met moeilijkheden, aanvaarding, vergeving en (toe)vertrouwen.

Schrijven wil zeggen dat er stapje voor stapje een ik buiten jezelf ontstaat die je vertelt wat je bedoelt. – Rutger Kopland

Deze schrijfretraite doe je samen met anderen. Elke ochtend is er een gezamenlijke inleiding op een schrijfoefening. Nadien word je met enkele opdrachten naar de stilte van je kamer of een van de kapellen gestuurd. Je hebt een eigen begeleider, die je dagelijks individueel ontmoet. Viermaal per dag komt de groep samen: een korte ochtend- en avonddienst, een eucharistieviering, een uur stil gebed. Je kijkt wat je goed doet om aan deel te nemen. Uiteraard is er ook tijd voor een wandeling in de tuin en om uit te rusten. De maaltijden verlopen in stilte.

Begeleiders:

Annemarie den Blanken, ziekenhuispastor en begeleider van Geestelijke Oefeningen
Renate Cauwels, medewerker bezinningscentrum Oude Abdij Drongen

Meer informatie en opgave

Bekijk de volledige agenda

Deel