Avontuur van de stilte

9 november 2018 Oude Abdij Drongen

Zoek je een weekend stilte en rust? Verlang je de weg te vinden naar jezelf en naar God? In de Oude Abdij van Drongen gun je jezelf de tijd om stil te vallen en wat te bidden. Bidden kan helpen om meer en intenser te leven; je kan het leren. Gedurende dit weekend zal Ignatius van Loyola onze leermeester zijn.

Zoek je een weekend stilte en rust? Verlang je de weg te vinden naar jezelf en naar God? In de Oude Abdij van Drongen gun je jezelf de tijd om stil te vallen en wat te bidden. Bidden kan helpen om meer en intenser te leven; je kan het leren.
Gedurende dit weekend zal Ignatius van Loyola onze leermeester zijn.

We reiken je verschillende gebeds- en meditatietechnieken aan, zowel individueel als in groep. Je gaat op weg met je hart, verstand en lichaam, in stilte of met woorden. Je eigen levensverhaal en de Bijbel zijn het vertrekpunt van jouw persoonlijk avontuur van de stilte.

We richten ons tot mensen van alle leeftijden, vooral tot hen die weinig gebedservaring hebben; in het bijzonder tot hen die iets meer willen leren over de ignatiaanse gebedstraditie en de onderscheiding van de geesten(*).

(*) Onderscheiding van de geesten is een ignatiaanse uitdrukking die te maken heeft met het leren kennen van jezelf. Je leert beter begrijpen wat de motieven zijn achter je keuzes. Je leert hart en verstand inzetten om te ‘zien’ (onderscheiden) welke motieven naar een keuze leiden die het goede teweegbrengt en welke motieven naar een keuze leiden die kwaad voor jezelf of je omgeving zal veroorzaken.

PRAKTISCH

Doelgroep: jongvolwassenen en volwassenen

​Begeleiding: Nikolaas Sintobin sj en Hilde Van Linden

Data:
Van vrijdag 9 (19.30 u, na avondmaal)
​tot zondag 11 november 2018 (14 u na het middageten)

Plaats:
Oude Abdij Drongen, Drongenplein 26, 9031 Drongen – België (reisroute)

Kosten:
129 euro (maaltijden, begeleiding, kopies inbegrepen)
+ eventueel lakens (€8)/handdoeken (€7)
Deze prijs mag voor niemand een belemmering zijn. Neem contact op indien nodig.
​IBAN BE11 4478 6306 0148 BIC KREDBEBB

Info en inschrijven:
Info via activiteiten@oudeabdij.be of telefonisch via +32 9 226 52 26
Inschrijven is nog niet mogelijk.

Inschrijven voor 1 november 2018 of tot de beschikbare plaatsen volzet zijn.

Nog dit…
Deze dagen verlopen in stilte (de maaltijden ook)
Hou je van creatieve verwerking en heb je graag je eigen materiaal, breng dat dan gerust mee: tekenpapier, penselen, mengpotje, stiften (kortom: materiaal waar je graag mee werkt).
In het park van de Oude Abdij en in de omgeving kun je goed wandelen. Gepast schoeisel is daarvoor wenselijk.
Je logeert in een kamer met eigen badkamer.​
Je kunt zelf lakens meebrengen voor een eenpersoonsbed (met donsdeken) of die ter plaatse huren: Lakenpakket € 8; Handdoekenpakket: € 7

Schrijf je in met dit formulier

Bekijk de volledige agenda

Deel