Vijfdaagse gepreekte retraite

19 t/m 25 september Oude Abdij Drongen
Vijfdaagse retraite 'De stilte zingt U toe, o God' in de Oude Abdij van Drongen

Je bent welkom in de Oude Abdij Drongen voor een Vijfdaagse, gepreekte groepsretraite. De begeleider, jezuïet Wauthier de Mahieu*, geeft 's morgens en in de namiddag een meditatieve inleiding tot gebed en bezinning. Hij vertrekt hierbij van Bijbelteksten waarin een diepere betekenis wordt verkend.

Je bent welkom in de Oude Abdij Drongen voor een Vijfdaagse, gepreekte groepsretraite. De begeleider, jezuïet Wauthier de Mahieu*, geeft ’s morgens en in de namiddag een meditatieve inleiding tot gebed en bezinning. Hij vertrekt hierbij van Bijbelteksten waarin een diepere betekenis wordt verkend.

Je krijgt aanwijzingen en vragen om in de persoonlijke tijd mee aan de slag te gaan en zo je weg als mens en als gelovige te verdiepen. Je krijgt ook inspiratie mee uit het denken van Ignatius van Loyola. Deze liet ons zijn Geestelijke Oefeningen na, spirituele oefeningen en inzichten bedoeld om Jezus steeds beter leren kennen en sterker te kiezen voor Zijn manier van leven.

​Dagelijks zijn er gebedsmomenten alsook de eucharistie, Er is mogelijkheid tot een persoonlijk gesprek met de begeleider of met een andere geestelijke begeleider van de Oude Abdij.
​De retraite (het hele programma, inclusief de maaltijden) verloopt in stilte. Alleen bij het avondmaal bij aankomst op 19 september en bij het ontbijt de laatste dag, wordt er gepraat. Zo maak je ook samen de overgang van het gewone leven naar de stilte van de retraite en omgekeerd.

(*) Pater Wauthier de Mahieu sj vervangt pater Jan van de Poll sj.

PRAKTISCH
Schrijf je hier in
Data:
Zaterdag 19 september (18 uur – aankomst vanaf 16 uur)
tot vrijdag 25 september 2020 (9.30 uur, na het ontbijt)
Begeleiding: jezuïet Wauthier de Mahieu

Kosten:
€ 410 (overnachtingen, maaltijden, begeleiding, kopies inbegrepen)
Bovenop de prijs komt er € 16,89 euro verblijfstaks voor stad Gent (€ 2,83 per nacht).
​Het totale bedrag komt dan op € 426,89
+ eventueel huur van handdoeken (€ 5,30)

Is deze kostprijs voor jou een belemmering of wil je een spreiding van de betaling, neem dan contact op.

rekeningnummer Oude Abdij Drongen vzw:
IBAN BE11 4478 6306 0148
​BIC KREDBEBB

Plaats: Oude Abdij Drongen, Drongenplein 26, B – 9031 Drongen (Gent) – reisroute

Info via activiteiten@oudeabdij.be of tel. +32 9 226 52 26

Inschrijven via de knop hierboven (opent in nieuw venster) of het formulier hieronder. Uiterste inschrijfdatum: 1 juni 2020, tenzij volzet.
​Lukt dit inschrijven niet of twijfel je of het gelukt is, neem dan gerust contact op (zie Info).

Nog dit:
Deze dagen verlopen in stilte (de maaltijden ook)
Hou je van creatieve verwerking en heb je graag je eigen materiaal, breng dat dan gerust mee: tekenpapier, penselen, mengpotje, stiften (kortom: materiaal waar je graag mee werkt).
In het park van de Abdij en in de omgeving kun je goed wandelen. Gepast schoeisel is daarvoor wenselijk. Pantoffels of ander schoeisel voor binnen is dan ook aan te raden.
Je logeert in een kamer met eigen badkamer.​
Bedlinnen (kussensloop, onderlaken en hoes voor een donsdeken) is aanwezig. Handdoeken kun je zelf meenemen of ter plaatse huren aan € 5,30
Je inschrijving is pas definitief na betaling van de kostprijs èn de bevestiging van ons dat er nog een kamer beschikbaar is.
14-20 dagen voor de activiteit ontvang je van ons nog een deelnemersbrief (per mail of via de post indien je geen mailadres opgaf) met meer info. Ontvang je die brief niet, neem dan zeker contact op!

Dagorde:
​8 u. Ontbijt
9.30 u. Spirituele inleiding
11.30 u. Eucharistie van de dag
12.15 u. Middagmaal
15 u. Geleide meditatie
18 u. Avondmaal
20.30 u. Dagsluiting

Bekijk de volledige agenda

Deel