Voedsel voor Onderweg

Zondag 3 november Oude Abdij Drongen
'Voedsel voor Onderweg' met Antoon Arens

Maandelijks komen we op zondag bij elkaar om gemeenschap te vormen. Na aankomst met koffie is er een lezing.

Maandelijks komen we op zondag bij elkaar om gemeenschap te vormen. Na aankomst met koffie is er een lezing.

​Ondertussen is er opvang voor de allerkleinsten, Godly Play voor kinderen en de jongerengroep WIJ-land. Vervolgens vieren we samen eucharistie. Met een aperitiefje en (voor wie wil) het middagmaal sluiten we de ontmoeting af. Met dit samenzijn hopen we ‘voedsel’ en bemoediging te vinden voor ons leven als christen. We inspireren ons aan de verbondenheid met elkaar en worden vanuit de eucharistie tot gemeenschap gemaakt en weer uitgezonden. Vooraf inschrijven is niet nodig.

Zondag 3 november 2019
dhr. André Daemen, die twee jaar geleden zijn liefste echtgenote Mieke moest afgeven, wil ons vertellen hoe Mieke vandaag nog verder leeft in zijn leven. Allerheiligen is voor hem ook haar feestdag.

Naast een professionele loopbaan in de Christelijke Arbeidersbeweging was André Daemen samen met zijn echtgenote jarenlang actief in Encounter Vlaanderen. Samen waren zij ook jaarlijks enkele dagen in de Oude Abdij voor de geestelijke oefeningen.

Zondag 1 december 2019
p. Nikolaas Sintobin sj: ‘Wat deed God voor Hij de wereld schiep’ en enkele andere vragen’
Recent verscheen er een boekje bij uitgeverij Lannoo waarin Sintobin 52 boeiende vragen beantwoordt. Tijdens deze lezing licht hij er enkele uit en verdiept hij de antwoorden.

Meer info op www.oudeabdij.be of via (+32)09 226 52 26.

Bekijk de volledige agenda

Deel