Webinar: bidden met heel je gevoel

3 mei vanaf 20.00 uur

Hoe gebed je helpt om keuzes te maken. Met jezuïet Nikolaas Sintobin en predikant Jos Douma.

Hoe gebed je helpt om keuzes te maken. Met jezuïet Nikolaas Sintobin en predikant Jos Douma.

De webinar is op maandag 3 mei vanaf 20.00 te volgen op YouTube.

  • Hoe kun je op een goede manier keuzes maken in je leven?
  • Welke rol kan gebed daarbij spelen?
  • Wat heeft de Ignatiaanse spiritualiteit te bieden als het gaat om de weg van gebed?

Ben je geïnteresseerd in deze vragen, dan is dit webinar echt iets voor jou!

Ik meld me aan

Jos Douma (predikant in Zwolle) geeft momenteel een online cursus in podcastvorm ‘Zin in bidden’ met ruim 900 deelnemers. Bij deze cursus horen ook een aantal webinars. Dit webinar is er één van maar is ook zonder dat je de cursus volgt prima mee te maken! Ontdek meer op het online platform ‘Leven in de kerk | School voor spiritualiteit’: levenindekerk.nl en op: tijdmetjezus.nl.

Nikolaas Sintobin sj (een Vlaams jezuïet in Amsterdam) publiceerde onlangs een nieuw boek. De titel is: ‘Vertrouw op je gevoel. Leren keuzes maken met Ignatius van Loyola’. Hieronder lees je meer over het boek! Kijk ook op zijn website: inalledingen.org en op biddenonderweg.org.

Aanmelden

In dit webinar komen zo twee werelden bij elkaar en dat belooft veel nieuwe inspiratie op te leveren!

Wil je er live bij zijn op maandag 3 mei? En wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je dan aan.

Je ontvangt dan tijdig een link naar het webinar (dat op YouTube plaats zal vinden) én je ontvangt enkele keren een inspirerende mail in je mailbox.

Over het boek

Volgens Nikolaas Sintobin is het mogelijk om te leren hoe je goede keuzes maakt. In zijn nieuwe boek ‘Vertrouw op je gevoel’ gaat hij hiervoor te rade bij Ignatius van Loyola. Volgens hem moet je vertrouwen op je gevoel. Maar hoe kan je uit je ervaring leren wat belangrijk is voor jou? Hoe doe je dit bij het opvoeden, als je in crisis bent, boos of in de zevende hemel? Kan jouw persoonlijk geloof een plaats krijgen bij het maken van keuzes? Welke rol speelt het verstand hierbij? De jezuïeten hebben een eeuwenoude expertise in aandachtig en luisterend in het leven staan. Dit boek ontsluit deze schat voor het brede publiek. Honderd herkenbare voorbeelden maken er een praktische en laagdrempelige gids van.

Lees hier een interview met Nikolaas Sintobin over zijn boek.

Infomomenten Geestelijke Oefeningen 2020-2021 3

Bekijk de volledige agenda

Deel