Schrijf je eenvoudig in voor de online 40-dagenretraite

do 28 jan 2021 Jezuïeten / Spiritualiteit /
Adventsretraite

Het licht van uw gelaat is de titel van de online 40-dagenretraite 2021. De teksten van deze 14e digitale retraite zijn geschreven door jezuïet Bert Daelemans.

Het licht van uw gelaat is de titel van de online 40-dagenretraite 2021. De teksten van deze 14e digitale retraite zijn geschreven door jezuïet Bert Daelemans.

De retraite gaat op Aswoensdag 17 februari van start en eindigt op Paaszondag. Deelnemers aan de 40-dagenretraite krijgen dagelijks een gebedsmail met bijbelteksten, meditatieve vragen, citaten en technische gebedstips. Het geheel vormt een innerlijke reis om de vasten intenser te beleven. Het gebedstraject volgt de traditionele 40-dagentijd en maakt gebruik van de bijbellezingen van het katholieke leesrooster.

Je kunt je voor deze gratis digitale retraite inschrijven via www.40dagenretraite.org.

Enkele citaten van deelnemers aan de vorige digitale retraite:

  • “Ik heb in het openbaar vervoer in de stiltecoupé de tijd genomen om de retraite te doen, omdat er thuis veelal geen stilte is.”
  • “Ik ben het meest blij dat ik als protestant mee mag/kan liften met m’n rooms-katholieke familie!”
  • “De digi-tijd breekt aan! Gezien er steeds meer kerken niet meer actief zullen zijn, zullen wij gelovigen moeten leren gebruik te maken van de digitale mogelijkheden zodat we pelgrims blijven en geen dolers worden.”
  • “Kom niet tot werkelijk mediteren maar zo’n dagelijkse speldenprik doet me goed: een klein moment van aandacht en bezinning.”

Aantal deelnemers

Voor deze veertiende digitale retraite van de jezuïeten rekenen we op 20.000 retraitanten uit Nederland en Vlaanderen.

Hoe deelnemen?

Deelnemers schrijven zich in door hun e-mailadres op te geven via 40dagenretraite.org. Ze ontvangen gedurende de 40-dagentijd dagelijks een gebedsmail.

Zoom-meditaties

Iedere zaterdag zal er een geleide meditatie plaatsvinden via Zoom. Daarin worden de deelnemers uitgenodigd om in gebed terug te blikken op de gebedstijd, alleen en tegelijk verbonden met de andere deelnemers. Deze geleide meditaties verschijnen ook op YouTube. Zo kunnen we in tijden van corona toch met elkaar verbonden zijn.

Ignatiaans geïnspireerd

De retraite is geïnspireerd door de ignatiaanse spiritualiteit. In het online gastenboek op ignatiaansbidden.org/gastenboek kunnen deelnemers hun gebedservaringen delen.

Nikolaas Sintobin sj over de vraag: wat is een ignatiaanse retraite?

De website www.ignatiaansbidden.org
verzorgt jaarlijks twee digitale retraites, tijdens de Advent en de 40-dagentijd. Ons doel is mensen te helpen in hun gebed tijdens de speciale tijden in het kerkelijk jaar. Om zich meer bewust te worden van Gods aanwezigheid in hun leven.

Je kunt je hier inschrijven voor de gratis online retraite van www.ignatiaansbidden.org

Infomomenten Geestelijke Oefeningen 2020-2021 3

Bekijk alle nieuwsberichten

Deel