Adolfo Nicolás sj: Crisis benutten als een kans

wo 08 aug 2012 Jezuïeten / Wereldwijd /
Adolfo Nicolás sj: Crisis benutten als een kans

Interview op de Vaticaanse Radio naar aanleiding van het feest van Sint Ignatius in 2012.

Interview op de Vaticaanse Radio naar aanleiding van het feest van Sint Ignatius in 2012.

Pater Adolfo Nicolás sj, de algemene overste van de jezuïeten, vertelde ‘Radio Vaticaan’ dat Europa de huidige financiële en economische crisis als kans moet beschouwen. “Het oude continent moet over de eigen grenzen durven kijken naar Afrika en Azië, die ons nieuwe kracht geven en die ons kunnen leren wat het echt betekent om tot dezelfde familie te behoren.”

“Wij worden ons steeds beter bewust van het belang van ecologie voor de mensheid en beseffen ook steeds beter wat die mensheid zelf betekent. Ook ten tijde van de heilige Ignatius van Loyola vonden diepgaande historische, culturele en maatschappelijke veranderingen plaats, die oude zekerheden deden wankelen.”

Europa is slechts klein. Pas nu beseffen wij dat er in Azië culturele verschillen kunnen zijn die veel groter zijn dan de verschillen die in Europa mogelijk zijn. Pas nu ontdekken wij de rijkdom en de menselijke waarden van Afrika. Dat zijn hoopgevende tekenen die wij moeten verwelkomen, omdat zij ons zullen verrijken en de energie zullen geven die in vele delen van Europa verloren lijkt te gaan. Dat biedt een nieuw elan en nieuwe horizonten en perspectieven die wij moeten verwelkomen.”

(Kerknet)

Bekijk alle nieuwsberichten

Deel