Animatiefilm: Ignatius van Loyola – God vinden in alle dingen

Tien verwerkingsvragen voor de animatiefilm over Ignatius

De Nederlandse en Vlaamse jezuïeten maken ter gelegenheid van het Ignatiusjaar een animatiefilm over de bekering van hun stichter, Ignatius van Loyola.

De Nederlandse en Vlaamse jezuïeten maken ter gelegenheid van het Ignatiusjaar een animatiefilm over de bekering van hun stichter, Ignatius van Loyola.

Op 20 mei 1521 raakt Ignatius van Loyola gewond door een kanonskogel. Zijn been ligt in puin. Een lang ziekbed volgt. Eerst wil hij maar één ding: zijn leven als ridder zo snel mogelijk weer oppakken. Maar dan ontdekt hij dat God andere dingen voor hem in petto heeft.

Twintig jaar later sticht hij met enkele vrienden de Sociëteit van Jezus, ook wel bekend als de jezuïetenorde. Wat is er in tussentijd gebeurd?

Donderdag 20 mei is het precies 500 jaar geleden dat die kanonskogel het been van Ignatius verwondde. Voor de jezuieten wereldwijd is dat het startsein van een jubileumjaar.

Film is beschikbaar in 13 talen

De Nederlandse en Vlaamse jezuieten maakten voor deze gelegenheid een animatiefilm over de kanonskogel en de bekering die Ignatius in de jaren daarna doormaakt.

Een bekering die zich laat samenvatten met deze zin: Ignatius ontdekte meer en meer hoe je God kunt vinden in alle dingen.

Deze film verschijnt in ten minste 13 verschillende talen. Waaronder het Japans, Birmees, Engels, Spaans, Arabisch en Italiaans.

De makers van de animatiefilm over Ignatius maakte eerder al een animatiefilm over de vermoordde Nederlandse jezuïet Frans van der Lugt. Die film werd vaker dan honderdduizend keer bekeken.

Over de animatiefilm:

Schrijver monoloog: Rick Timmermans
Animator: Rens Wegerif
Illustrator: Jedi Noordegraaf – Studio Vandaar
Stemacteur: Frank Cools
Geluidsontwerp en muziekopname: Guido Attema
Muziek gecomponeerd door Juho Myllylä
Coördinator project: Nikolaas Sintobin sj & Rick Timmermans

Illustratie: Jedi Noordegraaf, www.studiovandaar.nl

De sculptuur die Johan Tahon maakte van Ignatius' bekering

Bekijk alle nieuwsberichten

Deel