Op zoek naar een cadeau voor de feestdagen? Geef een van deze boeken

Cadeaustress voor de feestdagen? Geef een van deze boeken 1

Afgelopen tijd verschenen verschillende boeken van jezuïeten uit binnen- en buitenland. We zetten er een paar op een rijtje.

Afgelopen tijd verschenen verschillende boeken van jezuïeten uit binnen- en buitenland. We zetten er een paar op een rijtje.

Wat deed God voor Hij de wereld schiep? – en 51 andere vragen over het christelijk geloof

Hierin geeft Nikolaas Sintobin sj op een luchtige en toegankelijke manier antwoord op 52 fundamentele vragen over het christelijk geloof. Zo brengt hij deze eeuwenoude religie dicht bij de hedendaagse lezer. Een verhelderend en inspirerend boek dat zowel christenen als niet-gelovigen of andersgelovigen inzicht geeft in de kern van het christelijk geloof.

Je kunt het boek hier bestellen voor 13,99 euro.

De Nederlandse jezuïeten – een geschiedenis in 50 voorwerpen

Nog maar net verschenen, dit prachtig vormgegeven en inhoudelijk sterk boek van Paul Begheyn. Hij neemt de lezer mee op een cultuurhistorische ontdekkingsreis. Die begint bij de eerste Nederlandse jezuïet, Petrus Canisius uit Nijmegen, die voornamelijk in Centraal-Europa werkzaam was, en eindigt bij de overdracht van het Nijmeegse Berchmanianum aan de Radboud Universiteit, die er haar academiegebouw vestigde. Aan de hand van voorwerpen en kunstwerken komen toonaangevende personen aan bod die de geschiedenis van de jezuïeten in Nederland hebben vormgegeven.

Bestel het boek hier voor € 19,95.

Wie ben jij, o liefde – verzameld werk van Frans van der Lugt sj.

Pater Frans is een inspiratiebron voor velen, vanwege zijn inzet voor de onderdrukte Syrische bevolking. In de jaren ’90 schreef hij verschillende teksten over de liefde, die nu zijn vertaald vanuit het Arabisch. Hij schrijft over de vele vormen van liefde: liefde voor God, voor je naasten en voor jezelf. Belangrijke waarden hierbij zijn aandachtig luisteren, de weg naar binnen en de goddelijke dimensie. Een indrukwekkend boek, geschreven vanuit het hart.

Koop het boek hier voor € 19,99.

De kunst van geestelijke begeleiding

Een praktijkboek voor geestelijke begeleiding in ignatiaans perspectief. Geschreven door Jos Moons sj. 

Geestelijke begeleiding, hoe doe je dat? In de jongerengroep van je gemeente is een jonge vrouw God kwijtgeraakt. Een jongeman overweegt om priester te worden. Waar vraag je naar? Wat adviseer je? En waarom? Met iemand van middelbare leeftijd voer je gesprekken over de sleur van het leven, of over verlies en rouw. Hoe pak je dat aan? Daarover gaat dit boek. Het is uniek om z’n praktische benadering.

Je kunt het boek hier bestellen voor € 19,90.

Jezus Christus als gids. Geestelijke begeleiding in het Evangelie.

Een boek van de Hongaarse jezuïet Franz Jalics, die bekendheid verwierf vanwege zijn methode van de contemplatieve oefeningen. Daarmee werkt hij een onderdeel van de Geestelijke Oefeningen van Ignatius uit. Voor dit boek gaat hij in de leer bij Jezus.

Bestel het boek hier voor € 16,90.

De vreemdeling – eenheid in verschil

Geschreven door Michel de Certeau, een Franse jezuïet, historicus, filosoof en psychoana­lyticus. Hij heeft een groot oeuvre op  zijn naam staan. Hij is een geliefd auteur van paus Franciscus, die vaak uit zijn werk ­citeert. In dit boek schrijft hij over het essentiële van de christelijke ervaring: de ontmoeting met de ander, met alle anderen, die eenieder tegenkomt tijdens zijn weg naar God, de geheel Andere.

Bestel het boek hier voor € 26,50.

Het jezuïetenantwoord op (bijna) alle vragen

James Martin sj over een spiritualiteit voor het echte leven. 

Volgens de heilige Ignatius kun je God vinden in alle dingen. Elk element van het leven kan de mens tot God brengen. In dit boek toont James Martin hoe zoiets mogelijk is. Hij maakt daarbij gebruik van gebruiksvriendelijke voorbeelden, humoristische verhalen en anekdotes uit de heroïsche en inspirerende levens van heilige Jezuïeten en van gewone priesters en broeders. Ook Martins eigen levenservaring als jezuïet komt aan bod. Het boek helpt de lezer om de inzichten van Sint-Ignatius te vertalen naar de hedendaagse cultuur. De auteur toont aan hoe mensen God kunnen vinden in hun reële bestaanswereld van werk, liefde, lijden, beslissingen, gebed en vriendschap.

Bestel het boek hier voor € 23.

Bekijk alle nieuwsberichten

Deel