De zeven grondregels voor de missionaris vandaag

ma 05 nov 2012 Jezuïeten / Kerk / Wereldwijd /
De zeven grondregels voor de missionaris vandaag

Uit de toespraak van pater Adolfo Nicolás sj voor de synode over de nieuwe evangelisatie (oktober 2012)

Uit de toespraak van pater Adolfo Nicolás sj voor de synode over de nieuwe evangelisatie (oktober 2012)

Adolfo Nicolás sj, algemeen overste van de jezuïeten, gaf een toespraak tijdens de bisschoppensynode die plaats vond in Rome in de maand oktober 2012. Als overste van een missionaire Orde en als gewezen missionaris (het grootste deel van zijn leven als jezuïet heeft zich afgespeeld in Azië) noemde pater Nicolás de zeven grondregels voor missionering.

1.      Het belang van “de weg van de nederigheid” bij de verkondiging van het Evangelie

2.      Het belang om bij alles wat we zeggen en verkondigen steeds te erkennen  dat onze menselijkheid beperkt en onaf is, zonder enige zweem van triomfalisme.

3.      Wat je probeert te verkondigen moet eenvoudig zijn, niet ingewikkeld en zonder te veel rationalisering. Anders wordt het snel onduidelijk en onbegrijpelijk.

4.       Gul zijn in het erkennen van Gods werkzaamheid in het leven en de geschiedenis van de volkeren. Samen met oprechte bewondering, vreugde en hoop telkens we bij bij anderen goedheid en toewijding zien.

5.      De meest geloofwaardige boodschap komt voor uit ons eigen leven, toegewijd aan en geleid door het Evangelie van Jezus Christus.

6.      Vergevingsgezindheid en verzoening zijn de meest werkzame toegangswegen tot het hart van het Evangelie.

7.      De beste wijze om de boodschap van het kruis te verkondigen is die van de dood aan het eigen zelf en de eigen beperkte doelstellingen van de missionaris.

Bekijk alle nieuwsberichten

Deel