Een nieuwe jas voor Ignis

vr 05 okt 2012
Een nieuwe jas voor Ignis

Ignis Webmagazine is grondig vernieuwd!

Ignis Webmagazine is grondig vernieuwd!

De trouwe bezoeker zal het direct opvallen: Ignis Webmagazine is vernieuwd! Wat is er veranderd en waarom?

Na twee jaargangen Ignis Webmagazine vond de redactie het tijd voor een nieuw jasje. Het oude begon te knellen en raakte sleets. Het is opmerkelijk hoe snel dat gaat op het internet; de techniek verandert razendsnel, de mogelijkheden nemen toe, maar ook de smaak op het gebied van vormgeving en presentatie blijkt veranderlijker dan aanvankelijk gedacht.

Gestage groei

Bovendien heeft Ignis niet stilgezeten de afgelopen twee jaar, en dat is de voornaamste reden waarom een nieuw ontwerp nodig leek. Eind 2010 werd begonnen met de bescheiden hoop elke week twee nieuwe bijdragen te kunnen plaatsen. Al snel bleek dat een te voorzichtige inschatting; de enthousiaste auteurs leverden meer dan Ignis in twee updates per week kwijt kon, en inmiddels worden wekelijks minstens drie nieuwe bijdragen geplaatst.

Daardoor groeit de site gestaag; inmiddels staan er al ruim 300 artikelen online – columns, essays, interviews, videoreportages, meditaties, van alles. De oorspronkelijke opmaak was echter welbewust minimalistisch; er was een rustige voorpagina die slechts de laatste vier artikelen toonde; de rest was te vinden als je doorklikte naar de zoekpagina. Het grote nadeel daarvan was dat de homepage veel te weinig representatief was voor de volle breedte van artikelen die Ignis in huis heeft. Er valt veel te lezen, kijken, horen en beleven op Ignis, maar het bleek onvoldoende vindbaar.

Verbeteringen

Samen met professionals heeft de Ignisploeg de website daarom volledig op de schop genomen. Het resultaat ziet u nu voor u. Wat is er veranderd, en hopelijk verbeterd? De vormgeving is frisser, er is meer ruimte voor beeld, de teksten zijn beter leesbaar opgemaakt, de integratie met sociale media als Facebook en Twitter is verder gestroomlijnd. De themarubrieken zijn helderder ingedeeld en worden prominenter getoond op de voorpagina. Van daaruit kunt u doorklikken naar de goedgevulde archieven op thema of op soort artikel. Als u op zoek bent naar een specifiek artikel of een bepaald onderwerp, dan biedt de zoekfunctie rechtsbovenaan (hopelijk) uitkomst.

Ingis is benieuwd wat u van de nieuwe website vindt! Als het u bevalt: zegt het voort via de sociale media (de knoppen kunt u moeilijk missen op de site). En bent u al geabonneerd op de tweewekelijkse nieuwsbrief?

De ploeg van Ignis wenst u veel lees- en kijkplezier op www.igniswebmagazine.nl!

Bekijk alle nieuwsberichten

Deel