“Eeuwig duurt zijn trouw”: digitale 40-dagenretraite

wo 25 feb 2015
"Eeuwig duurt zijn trouw": digitale 40-dagenretraite

Reeds meer dan 10.000 deelnemers

Reeds meer dan 10.000 deelnemers

Na het succes van de digitale adventsretraite, lanceren de jezuïeten een digitale 40-dagenretraite: “Eeuwig duurt zijn trouw” op www.ignatiaansbidden.org.

 

Reeds meer dan 10.000 nemen deel aan de 40-dagenretraite van www.ignatiaansbidden.org, een productie van het Platform voor ignatiaanse spiritualiteit van de jezuïeten in de Lage Landen.

Sinds de start in het najaar van 2014 is dit digitale aanbod aanzienlijk verruimd. In het bijzonder wordt nu dagelijks een (muzikale)  podcast aangeboden ter ondersteuning van het gebed.  Sinds enkele dagen is daar ook een stille podcast bij, zonder muziek. Sommige gebruikers hadden die wens geuit.  Er staat nu ook een archiefpagina online. Je vindt er al de gebedsmails van de voorbije dagen. 

Ook deze retraite is geïnspireerd door de ignatiaanse spiritualiteit. De teksten werden speciaal geschreven door Piet van Breemen sj en Hans van Leeuwen sj.

Ignatiaansbidden.org  heeft als bijzonder aandachtspunt om de digitale en fysieke geloofswereld dichter bij elkaar te brengen. Daarom worden de deelnemers uitgenodigd om hun ervaringen te delen. Dit kan via het gastenboek. Ook worden op talrijke plaatsen in Nederland en Vlaanderen uitwisselingsgroepjes georganiseerd waar mensen samen kunnen komen. Deelnemers kunnen ook zelf een groepje vormen in hun parochie, gemeente, gemeenschap, gebedsgroep, bijbelgroepje,  thuis of ook op de werkvloer.De website biedt hiervoor een eenvoudige werkwijze aan.

Inschrijven doe je door je emailadres op te geven via www.ignatiaansbidden.org. Dit kan tot en met de laatste dag van de 40-dagentijd.

De retraite is gratis.

 

Foto's: © Christianne Chin A Paw

Bekijk alle nieuwsberichten

Deel