“Eindeloos geduldige liefde”: digitale 40-dagenretraite

za 16 jan 2016 Jezuïeten / Spiritualiteit /
"Eindeloos geduldige liefde":  digitale 40-dagenretraite

Start op aswoensdag, 10 februari 2016: schrijf je nu in

Start op aswoensdag, 10 februari 2016: schrijf je nu in

Voor de komende 40-dagentijd lanceren de jezuïeten een nieuwe digitale 40-dagenretraite: “Eindeloos geduldige liefde” op ignatiaansbidden.org.

Deze retraite is geïnspireerd door de ignatiaanse spiritualiteit. Vermits dit jaar in de Katholieke Kerk het thema van de barmhartigheid centraal staat, is dit ook de rode draad van onze 40-dagenretraite. De teksten zijn geschreven door de jezuïeten en medewerkers van Delft: Dries van den Akker sj, Anne Criado, Anneke van der Werff-Verbraak en Alice Withaar.

In deze retraite krijgen de deelnemers elke dag een email met gebedsmateriaal: een korte bijbeltekst met gebedssuggesties,  geloofsimpulsen, citaten van kerkvaders en uit de ignatiaanse traditie alsook tips over hoe bidden. Hiermee kunnen zij dagelijks tijd uittrekken voor gebed: thuis, in een kapel, op de bus, in de trein, wachtend op de tram enz. Alleen, of samen met anderen. Zo lang of zo kort als men zelf wil.

De website en de mails zijn zo gemaakt dat zij makkelijk leesbaar zijn op smartphone en tablet. Met één druk op de knop kan je de teksten van je keuze uitprinten.

Ignatiaansbidden.org  wil de digitale en fysieke geloofswereld dichter bij elkaar brengen. Daarom worden de deelnemers uitgenodigd om hun ervaringen te delen. Dit kan via het gastenboek. Ook worden op verschillende plaatsen in Nederland en Vlaanderen uitwisselingsgroepjes georganiseerd waar mensen samen kunnen komen. Deelnemers kunnen ook zelf een groepje vormen in hun parochie, gemeente, gemeenschap, gebedsgroep,  thuis …De website biedt hiervoor een eenvoudige werkwijze aan.

Inschrijven doe je door je e-mailadres op te geven via www.ignatiaansbidden.org.

De retraite is gratis.

Bekijk alle nieuwsberichten

Deel