Filmproject ‘Staccato’

Filmproject ‘Staccato’

Scholieren Sint-Jozefcollege in Aalst maken korte film over ziekte en vriendschap

Scholieren Sint-Jozefcollege in Aalst maken korte film over ziekte en vriendschap

Een groep scholieren van het Sint-Jozefscollege in Aalst heeft een bijzonder project voltooid: met steun van de Vlaamse en Nederlandse jezuïeten maakten zij een eigen korte film over levensvragen die hen bezighouden. De film Staccato  wordt in drie delen vertoond op Ignis Webmagazine (www.igniswebmagazine.be), het online tijdschrift van de jezuïeten, op 19, 21 en 23 mei 2014.

Staccato vertelt het verhaal van de 17-jarige Frederik, bij wie een ingrijpende ziekte wordt geconstateerd. Hoe gaat hij om met zijn beperkingen? En zullen zijn vriendschappen er tegen bestand blijken?

Scenario en acteerwerk van dit ‘docudrama’ werden door de Vlaamse scholieren zelf verzorgd. Zij werden daarbij begeleid door godsdienstleraar Erik Buys en regisseur Ben Frie, jezuïet. Een professionele filmcrew tekende voor de productie. De film duurt ongeveer een half uur, en wordt in drie delen vertoond op www.igniswebmagazine.be. De online première van het eerste deel heeft plaatsgevonden op maandag 19 mei 2014. Op de woensdag en vrijdag daarna volgen deel twee en drie.

De Sociëteit van Jezus kent een lange traditie in onderwijs en spiritualiteit. In Vlaanderen bestaat een zevental jezuïetencolleges, waaronder het Sint-Jozefscollege in Aalst. Van oudsher gebruiken de jezuïeten ook drama als pedagogisch middel. Al in de begintijd van de orde trokken hele dorpen uit om mee te doen met door de jezuïeten opgezette theaterstukken. De jezuïeten zien het filmproject als een nieuwe, hedendaagse vertaling van die oude traditie.

Hieronder kan u de trailer bekijken.

Bekijk alle nieuwsberichten

Deel