Frans van der Lugt sj vermoord in Homs

ma 07 apr 2014 Gerechtigheid / Jezuïeten / Wereldwijd /
Frans van der Lugt sj vermoord in Homs

De held van Homs wordt martelaar van Homs

De held van Homs wordt martelaar van Homs

Deze morgen werd onderstaand officieel persbericht vrijgegeven door de jezuïeten van het Nabije Oosten, de Provincie waartoe wijlen Frans van der Lucht sj behoorde.

Pater Frans van der Lugt werd geboren op 10 april 1938 in Nederland. In 1959 werd hij jezuïet.

Gedurende 50 jaar leefde en werkte hij in Syrië. Hij was er bedrijvig in het onderwijs en in bijzondere projecten voor mensen met beperkingen. Sinds het begin van de burgeroorlog was het zijn bewuste keuze om te blijven wonen bij de plaatselijke bevolking (christenen én moslims) in het centrum van Homs, als een man van vrede. Toen enkele weken geleden een deel van de sinds lange maanden gegijzelde bevolking bevrijd werd, verkoos hij om te blijven.

============= 

Provincial Curia

Dear friends, we have just been informed by our companions on the spot, that this Monday morning at about 8 am, Father Frans van der Lugt has been abducted by armed men, who have beaten him and then executed by two bullets in the head, in front of our residence in Homs.

May the Lord welcome him and support our companions who give themselves fully to the service of all the victims of violence.

In union of prayer

Alex Bassili, s.j.
Socius to the Provincial, PRO 

 

 

Bekijk alle nieuwsberichten

Deel