Gebed voor Oekraïne

Gebed voor Oekraïne 2

Gebedspodcast Bidden Onderweg maakte naar aanleiding van de oorlog in Oekraïne een podcastmeditatie om te bidden met de gebeurtenissen van afgelopen week.

Gebedspodcast Bidden Onderweg maakte naar aanleiding van de oorlog in Oekraïne een podcastmeditatie om te bidden met de gebeurtenissen van afgelopen week.

Veel mensen ervaren deze dagen onmacht, angst, woede, bezorgdheid omtrent wat er gebeurt in de Oekraïne. Wat te doen? Naast de talrijke andere uitdrukkingen van daadwerkelijke solidariteit, is ook gebed een zinvolle wijze om hiermee om te gaan. 

Samen met de collega’s uit Madrid, Londen en Parijs heeft Bidden Onderweg een bijzondere podcast gemaakt om mensen uit te nodigen te bidden voor Oekraïne. De tekst werd geschreven door jezuïet Michael Holman. De muziek werd speciaal hiervoor gecomponeerd en uitgevoerd door Bam Commijs in de studio van Bidden Onderweg.

Uit de podcast: 

“Hoe reageerde je toen je afgelopen donderdagochtend, 24 februari, het nieuws hoorde dat Russische troepen de Oekraïne waren binnengetrokken? Hoe voelde je je sindsdien en wat dacht je terwijl je op de televisie of via het internet de sirenes en explosies hoorde en zag hoe jonge kinderen en hun gezinnen in metrostations schuilden terwijl anderen in ballingschap gingen?

En je gebed? Hoe is dat op dit moment? Ben je in staat geweest om met Jezus te spreken over hoe je je voelt en wat je hebt gedacht of ben je te verward om dat te doen?

Hoe, vraag je je misschien af, zouden volgelingen van Jezus kunnen reageren op wat er gebeurt.”

Je kunt het gebed voor Oekraïne van Bidden Onderweg hier beluisteren, of in de app van Bidden Onderweg.

Infomomenten Geestelijke Oefeningen 2020-2021 3

Bekijk alle nieuwsberichten

Deel