Herdenking (Amsterdam) pater Frans van der Lugt, vermoord in Syrië in 2014

do 13 apr 2017 Jezuïeten /
Home 10

Vijf jaar na de dood van pater Frans van der Lugt (1938-2014) is er op 6 april in Amsterdam een bijeenkomst waarin herdenken en ontmoeting centraal staan.

Vijf jaar na de dood van pater Frans van der Lugt (1938-2014) is er op 6 april in Amsterdam een bijeenkomst waarin herdenken en ontmoeting centraal staan.

Zijn strijd tegen het onrecht en zijn moedige inzet voor de onderdrukte Syrische bevolking spraken tot de verbeelding. Groot was het verdriet en de verontwaardiging toen pater Frans op 7 april 2014 op brute wijze om het leven werd gebracht.
Nog steeds is pater Frans een inspiratiebron voor velen. Allen die hem en de projecten, die in zijn geest worden voortgezet, een warm hart toedragen zijn van harte uitgenodigd aanwezig te zijn.
De herdenking vindt plaats in Amsterdam op zaterdag 6 april, in de Doopsgezinde Kerk (Singel 452) met aansluitend de Eucharistieviering in De Krijtberg (Singel 446).

  • 13.00 uur Lunchconcert in de Doopsgezinde Kerk met de in Nederland wonende Syrische muzikanten Nawras Al Taky (oud en zang) en Modar Salameh (percussie). Gratis toegang, deurcollecte
  • 14.00 uur koffie, thee, Syrische versnaperingen
  • 14.30 uur Herdenking en ontmoeting

Graag uw komst melden via abunafrans@gmail.com

*Presentatie van een nieuw boek met teksten van pater Frans van der Lugt, door Cilia ter Horst, samensteller en vertaler. “Wie ben jij, o liefde”
*De humanitaire corridors: Sant’Egidio brengt vluchtelingen uit Syrië langs een veilige weg naar Europa
*Het Abuna Frans Haus in Essen Duitsland, samenleven met vluchtelingen -een project van de Duitse jezuïeten.
*Syrische vluchtelingen over Pater Frans
*Oude en nieuwe videobeelden met teksten van Pater Frans

  • 17.15 uur Eucharistieviering (in het Engels) hoofdcelebrant bisschop Mgr Jan Hendriks

Illustratie door Jedi Noordegraaf, www.studiovandaar.nl, © 2019 StudioVandaar. All rights reserved.

Bekijk alle nieuwsberichten

Deel