Noodhulp voor het getroffen Syrië – help ons helpen

wo 08 feb 2023 Gerechtigheid / Jezuïeten / Wereldwijd /
Hulp voor het getroffen Syrië – help ons helpen

De jezuïeten in het Midden Oosten en Jesuit Refugee Service 'Middle East, North Africa, Syria' vragen om financiële steun om slachtoffers van de aardbeving te helpen.

De jezuïeten in het Midden Oosten en Jesuit Refugee Service ‘Middle East, North Africa, Syria’ vragen om financiële steun om slachtoffers van de aardbeving te helpen.

Uw gift gaat rechtstreeks naar Syrië.

De jezuieten en Jesuit Refugee Service laten ons het volgende weten:

“Na de aardbevingen in Turkije en Syrië in de nacht van 6 februari blijft de situatie dramatisch. JRS-personeel in Syrië meldt aanzienlijke schade in Aleppo, met ingestorte of onbewoonbare ziekenhuizen, gebrek aan elektriciteit en verbroken of zeer moeilijke verbindingen. Mensen zijn geschokt en bang, en velen bleven liever buiten in de kou en regen, uit angst voor de naschokken.”

Jezuieten openen hun huis

De jezuïeten in Syrië hebben hun gebouw geopend in Aziziyé, dat veilig is verklaard. Ontheemden kunnen er onderdak en steun vinden. “We blijven solidair met de bevolking van Syrië die al lang lijdt onder de oorlog en de sociaal-economische gevolgen, met miljoenen ontheemden.”

Aangezien meerdere trauma’s mensen ontmoedigd maakt, bidden we dat het Syrische volk spoedig genezing en vrede mag vinden.

Help onze Syrische broeders en zusters deze nieuwe tragedie doorstaan. Uw vrijgevigheid zal ons personeel helpen duizenden Syriërs te blijven steunen die hun huis en dierbaren zijn kwijtgeraakt.

Bedankt!

Giften hiervoor kunnen overgeschreven worden naar:

Vanuit België:

Hubeje vzw (met attest vanaf €40)
IBAN: BE43 4352 0990 0101
BIC: KREDBEBB
Mededeling: “Aardbeving JRS  Midden Oosten”.

Vanuit Nederland:

Sint Claverbond:
IBAN NL85INGB0000828228
BIC: INGBNL2A.
Mededeling: “Aardbeving JRS  Midden Oosten”.

Jouw gift gaat rechtstreeks naar Syrië!

Infomomenten Geestelijke Oefeningen 2020-2021 3

Bekijk alle nieuwsberichten

Deel