Ignis Webmagazine wint Gouden Webfish 2012

vr 07 dec 2012 Cultuur /
Ignis Webmagazine wint Gouden Webfish 2012

Webmagazine Nederlandse jezuïeten valt in de prijzen

Webmagazine Nederlandse jezuïeten valt in de prijzen

Op 7 december 2012 vond in Utrecht de prijsuitreiking plaats van de Webfish Awards 2012. Ignis Webmagazine werd laureaat in de caterogie "Organisaties".

Webfish Award

De Webfish Awards worden uitgereikt aan de beste christelijke bijdragen op het internet binnen het Nederlandse taalgebied. De ingezonden websites worden beoordeeld op de volgende criteria: concept, inhoud, vormgeving, techniek en gebruikersvriendelijkheid.

In navolging van de succesvolle Duitse internetprijs de Webfish, voor de beste christelijke websites van het jaar, heeft de IKON een Nederlandse versie van deze prijs in het leven roepen. Dit doet zij samen met Katholiek.nl, de Protestantse Kerk in Nederland, de Raad van Kerken, de FKT Universiteit van Tilburg en de Protestantse Theologische Universiteit.

Het juryverslag over Ignis

"De jury heeft na rijp beraad besloten dit jaar toch aparte prijzen uit te reiken voor websites van organisaties en websites van kerken. Dit omdat de inzendingen op deze gebieden sterk verschillend van karakter zijn. Websites van organisaties kennen een verbeterde kwaliteit ten opzichte van vorige jaren, maar originaliteit is toch vaak ver te zoeken. In deze categorie was de jury het meest verrast door de website IgnisWebmagazine.nl. Het is een uitgave van de Nederlandse provincie van de Sociëteit van Jezus.

Het online tijdschrift wil op eigentijdse wijze het apostolaat van de Nederlandse jezuïeten mede vormgeven, door een herkenbare plaats te creëren op internet waar mensen informatie, verdieping en inspiratie kunnen vinden. Dat is volgens de jury uitstekend gelukt. Het is een toegankelijke en goed vormgegeven site met boeiende reportages en videomeditaties. IgnisWebmagazine.nl is dit jaar de winnaar van een Gouden Webfish in de categorie organisaties."

Bekijk alle nieuwsberichten

Deel