Iñigo-communiteit Brugge neemt afscheid

ma 26 dec 2016 Jezuïeten /
Iñigo-communiteit Brugge neemt afscheid 1

Afscheidsviering Brugse jezuïeten

Afscheidsviering Brugse jezuïeten

Op zaterdag 17 en zondag 18 december 2016 nam de communiteit Iñigo in Brugge afscheid. Op 17 december was er een eucharistieviering voorgegaan door de nieuwe bisschop van Brugge, monseigneur Lode Aerts, en geconcelebreerd door de voltallige communiteit. Op 18 december was overste Pieter-Paul Lembrechts de hoofdcelebrant; pater Provinciaal Johan Verschueren en de andere leden van de communiteit concelebreerden. De liturgie van de vierde adventszondag nodigde uit tot vertrouwen in de Immanuël. Ook al komt er een einde aan een jaren-, zelfs eeuwenlange aanwezigheid van de jezuïeten in Brugge, God schept altijd weer een nieuwe toekomst.

Na de eucharistieviering werd telkens een receptie aangeboden. Pater Leo De Weerdt hield een toespraak in naam van de jezuïetencommuniteit. Simonne D’heye en Cécile Simonart spraken in naam van de kerkgemeenschap woorden van dank en waardering. De pijn van het afscheid was voelbaar, maar dankbaarheid en een warme genegenheid overheersten. Er waren meer dan tweehonderd aanwezigen.

De bestemming van huis Iñigo en van de kapel van de Zaligsprekingen is nog onbeslist. In de komende maanden worden de onderhandelingen met verschillende kandidaat-overnemers voortgezet. 

 

Bekijk alle nieuwsberichten

Deel