Jos Moons sj legde zijn laatste geloften af

di 03 okt 2023 Jezuïeten / Roeping en vorming /
Jos Moons sj legde zijn laatste geloften af 4

Zondag 1 oktober legde jezuïet Jos Moons zijn laatste geloften af in Leuven. "Deo gratias voor mijn #finalvows bij de jezuïeten", schreef hij op Facebook.

Zondag 1 oktober legde jezuïet Jos Moons zijn laatste geloften af in Leuven. “Deo gratias voor mijn #finalvows bij de jezuïeten”, schreef hij op Facebook.

Zijn Facebook-bericht gaat verder:

“De Sociëteit van Jezus is op mijn pad gekomen als een context van God-gewijd en dienstbaar leven, met ruimte voor denken en met ruimte voor onderscheidend aanvoelen van wat het goede is. Dat zijn precies de twee domeinen waarin ik werk: pastoraat en begeleiding; en lesgeven en schrijverij.

Het was fijn omringd te zijn door de gemeenschap waar ik “christen met u en voorganger voor u” ben, medebroeders, familie, vrienden.

De geloften werden gevolgd door een aanhoudend applaus. Waar de geloften ‘van boven’ komen, is het applaus de vertolking van de ‘vox populi’, van wat er leeft onder de mensen. De aanvaarding door én mijn oversten én de mensen beleef ik als een bemoediging om door te gaan op de weg van denken, dienen, onderscheiden.

Een mens knapt op van dat soort bemoediging.”

Eerder schreef Jos Moons sj voor ons webmagazine over zijn voorbereiding op zijn laatste geloften.

Infomomenten Geestelijke Oefeningen 2020-2021 3

Bekijk alle nieuwsberichten

Deel