“Kostbaar in Mijn ogen”

"Kostbaar in Mijn ogen"

Jezuïeten lanceren nieuwe website voor digitale retraites

Jezuïeten lanceren nieuwe website voor digitale retraites

De jezuïeten hebben een nieuwe gebedswebsite gelanceerd: ignatiaansbidden.org. Gedurende de Advent 2014 wordt via deze website voor het eerst een digitale retraite aangeboden: “Kostbaar in Mijn ogen”. Wie zich inschrijft krijgt elke dag een email met gebedsmateriaal: een bijbeltekst met gebedssuggesties,  geloofsimpulsen, citaten van de kerkvaders en uit de ignatiaanse traditie alsook tips over hoe bidden. Hiermee kunnen zij dagelijks wat tijd uittrekken voor gebed: thuis, in een kapel, op de bus of in de trein, enz. De hele retraite is geïnspireerd door de ignatiaanse spiritualiteit

Uitprinten

De website en de mails zijn zo gemaakt dat zij makkelijk leesbaar zijn op smartphones en tablets. Één druk op de knop volstaat om alles uit te printen.

Digitaal én fysiek

Deze website wil digitale en fysieke geloofswereld dichter bij elkaar brengen. Daarom worden de deelnemers uitgenodigd om hun ervaringen te delen. Dit kan via een digitaal gastenboek. Ook worden er op verschillende plaatsen in Nederland en Vlaanderen uitwisselingsgroepjes georganiseerd waar mensen in levende lijve samen komen. Deelnemers kunnen ook zelf zo’n groepje vormen in hun parochie, gemeenschap, gebedsgroep, bijbelgroep enz.De website biedt hiervoor een eenvoudige werkwijze aan.

Inschrijven

De retraite is gratis. Inschrijven doe je door je emailadres op te geven via de website www.ignatiaansbidden.org

Bekijk alle nieuwsberichten

Deel