Lancering nieuw video-platform Paus Franciscus

wo 06 jan 2016 Jezuïeten / Spiritualiteit / Wereldwijd /
Lancering nieuw video-platform Paus Franciscus

Apostolaat van het Gebed: video's met de Paus

Apostolaat van het Gebed: video’s met de Paus

Video’s mét Paus

"De video van de Paus” is een nieuw digitaal platform dat op woensdag 6 januari 2016, in het Vaticaan werd gelanceerd door het Wereldwijd Gebedsnetwerk van de Paus. Via dit netwerk nodigt Paus Franciscus mensen uit de hele wereld uit om samen te bidden voor zijn intenties aangaande de uitdagingen waarmee de mensheid wordt geconfronteerd. 

Alle godsdiensten

Dit project richt zich tot alle mensen van goede wil, ongeacht de religieuze of filosofische traditie waartoe ze behoren. Het Wereldwijd Gebedsnetwerk van de Paus heeft een aantal video’s geproduceerd waaraan Paus Franciscus zijn medewerking heeft verleend. In deze video’s worden de maandelijke gebedsintenties van de Paus voorgesteld. Elke intentie zoomt in op een belangrijke uitdaging voor de mensheid.

30 miljoen mensen, 10 talen

Op https://www.facebook.com/DeVideovandePaus/ vind je meer info over de Video van de Paus. De surfers kunnen er uitwisselen met de gemeenschap die groeit rond dit initiatief. Het project wil 30 miljoen mensen bereiken in 10 talen, waaronder Chinees, Hebreeuws en ook Nederlands. Het project werd uitgewerkt door La Machi, een communicatiebureau voor goede doelen.

Interreligieuze dialoog

In de eerste editie van januari 2016 zal de Pausvideo ingaan op de interreligieuze dialoog. Frédéric Fornos sj, algemeen verantwoordelijke van het Wereldwijde Gebedsnetwerk van de Paus, zegt hierover: In een wereld waar fragmentering, verdeeldheid en oppositie hoogtij vieren, is het meer dan noodzakelijk dat mensen van verschillende godsdiensten en, ruimer, alle vredelievende mensen zich samen inzetten voor het goede doel. Paus Franciscus stelt elke maand een uitdaging voor die relevant is voor de hele mensheid. Het is belangrijk dat de godsdiensten tonen dat zij samen kunnen werken voor vrede, broederlijkheid en solidariteit om zich zo in te zetten voor het gemeenschappelijke goed van de mensheid.

Je vindt de eerste video op www.facebook.com/DeVideovandePaus vanaf woensdag 6 januari 2016, omstreeks 17u.

Weldra meer info op  www.devideovandepaus.org, en op YouTube, Twitter en Instagram.

Over de Pausvideo

De Pausvideo is een initiatief van het Wereldwijd Gebedsnetwerk van de Paus (Apostolaat van het gebed) om de verspreiding te bevorderen van de maandelijkse gebedsintenties voor de uitdagingen waarmee de mensheid wordt geconfronteerd. Het wordt ondersteund door de Vaticaanse Televisie (CTV).

Over het Wereldwijd Gebedsnetwerk van de Paus

Het Apostolaat van het Gebed is het Wereldwijd Gebedsnetwerk van de Paus. Doorheen gebed en dienstbaarheid wil het bijdragen tot de grote uitdagingen waar de mensheid en de Kerk voor staan. De zending van het Apostolaat is om de maandelijke gebedsintenties van de Paus te verspreiden. Bedoeling is om mensen gebedsinstrumenten aan te reiken in hun dagelijkse leven om hen zo toe te laten bij te dragen aan de zending van Jezus Christus.

Het Apostolaat van het gebed is ontstaan in 1844 in het Zuiden van Frankrijk, in een vormingshuis voor jonge jezuïeten. Het is thans een pauselijk werk, toevertrouwd aan de Sociëteit van Jezus.

Meer info op www.biddenmetdepaus.org

Hieronder kan je de eerste video bekijken

Bekijk alle nieuwsberichten

Deel