Leven in harmonie

vr 01 sep 2017 Gerechtigheid / Leuk / Spiritualiteit /
Leven in harmonie

Jezuïeten lanceren eco-retraite in 7 podcasts

Jezuïeten lanceren eco-retraite in 7 podcasts

Bijna dagelijks worden we via verontrustende nieuwsberichten met onze neus op de feiten gedrukt omtrent de ecologische crisis. Het is duidelijk dat de toestand van ons leefmilieu zorgelijk is. Op 1 september 2017, de Wereldgebedsdag voor de zorg voor de schepping, lanceert Bidden Onderweg de digitale retraite 'Leven in harmonie’ voor het behoud van de schepping. Hoe kan ík mijn aandeel leveren in het leefbaar houden van de schepping?

In deze retraite, geschreven door Ward Biemans sj, kan je middels zeven podcasts mediteren met een zevental bijbelteksten uit zowel het Oude als het Nieuwe Testament. Centraal staat onze verhouding tot Gods schepping. 

De retraite is geïnspireerd door de encycliek van paus Franciscus Laudato Si -wat betekent Geprezen zijt Gij, een vers afkomstig uit het zonnelied van de 13e eeuwse heilige Franciscus van Assisi. Paus Franciscus richt zich in deze brief niet alleen tot katholieken, maar tot alle mensen. Hij gaat er in op de dringende uitdaging om de aarde, ons gemeenschappelijk huis, te beschermen en om samen te zoeken naar een duurzame en integrale ontwikkeling.

De audio-retraite Leven in harmonie is vrij te beluisteren en te downloaden via www.biddenonderweg.org/ecologie of via de Bidden Onderweg app, beschikbaar voor iOs en Android.

Een initiatief van het Platform voor ignatiaanse spiritualiteit van de jezuïeten.

Bekijk alle nieuwsberichten

Deel