“Leven met Ignatius. Op het kompas van de vreugde”

Tijdschriften, internationaal

Een nieuw boek van Nikolaas Sintobin sj

Een nieuw boek van Nikolaas Sintobin sj

‘De ignatiaanse spirtualiteit is geen leer. Ze heeft meer weg van een gereedschapskistmet instrumenten die we kunnen gebruiken om intenser te leven.’

‘God vinden in alle dingen’.  Zo kun je de ervaring van Ignatius samenvatten. Ignatius ligt aan de oorsprong van een spiritualiteit die wereldwijd mensen intenser en bewuster doet leven, met als focus  de persoonlijke ervaring van vreugde. Paus Franciscus, zelf jezuïet, is het sprekende bewijs dat die vreugde een leidraad kan worden.

Dit boek geeft concrete tips, geïnspireerd door het leven van Ignatius en gaat in op vragen als:  Wat is een geslaagd leven? Hoe kom ik erachter wat ik met mijn leven moet aanvangen? Hoe verhouden zich hart en verstand? Kiezen, hoe doe je dat? God, heeft die nog betekenis? Zo ja, hoe kun je Hem op het spoor komen? Trouwens, geloven in God, wat wil dat eigenlijk zeggen?

Leven met Ignatius verschijnt in de reeks ‘Leven met…’: toegankelijke, bondige boekjes die de lezer laten kennis maken met de spiritualiteit van grote denkers uit de geschiedenis van religie en filosofie. Persoonlijk van toon, informatief en met impulsen om de ervaring van die denkers toe te passen in je dagelijks leven.

 

Leven met Ignatius

Nikolaas Sintobin

96 pagina’s | € 14,50 |ISBN 978 90 211 43811

Uitgeverij Meinema, Zoetermeer

 

Over de auteur|Nikolaas Sintobin is internetpastor. Na een korte carrière als advocaat werd hij in 1989 Jezuïet. Hij is gespecialiseerd in de ignatiaanse spiritualiteit en pedagogie. Zie www.inalledingen.org, www.verderkijken.orgen www.gewijderuimte.org.

 

 

Informatie en recensie-exemplaren

 

Esther van der Panne | 0031 (0)79 – 3633177 | vanderpanne@boekencentrum.nl| www.uitgeverijmeinema.nl

Bekijk alle nieuwsberichten

Deel