Maat in management, management op maat

Maat in management, management op maat 1

Studiedag over goed bestuur in onderwijs, zorg en onderneming op 20 oktober 2012

Studiedag over goed bestuur in onderwijs, zorg en onderneming op 20 oktober 2012

Op zaterdag 20 oktober 2012  organiseren het UCSIA en de Federatie van oudleerlingenbonden van de Vlaamse jezuïetencolleges de studiedag Maat in management, management op maat.

We spreken vandaag, zonder erover na te denken, over zorg- en onderwijsmanagement. Termen en manieren van denken (en handelen) uit de profitsector zijn gemeengoed geworden, ook in de non-profitsectoren: input en output, provider en cliënt, professional, organisatie, targets, fusies en kantelingen, rankings, listings, evaluatieprocedures, projecten en projectmanagement, core business …

Geen enkel domein van het menselijk leven lijkt nog aan het marktdenken te ontsnappen. Er is nu niet alleen een zorg- of onderwijsmarkt, maar zelfs een begrafenismarkt, een religiemarkt, een markt voor organen, eicellen, baarmoeders, adoptie, enzovoort. Al die domeinen worden dan ook object van management, van wetenschappelijk-technisch-organisatorisch onderbouwde gerichtheid op het doel, zijnde een of andere vorm van winst of succes.

Op de studiedag geven toonaangevende sprekers toelichting bij de plaats van management in hun sector:

  1. Herman De Dijn, emeritus gewoon hoogleraar, Hoger Instituut voor Wijsbegeerte, KU Leuven
  2. Pascal Smet, Vlaams Minister van Onderwijs, Jeugd, Gelijke Kansen en Brussel
  3. Marc Desmet sj, arts palliatieve dienst, Jessa Ziekenhuis Hasselt
  4. Geert Noels, hoofdeconoom Econopolis
  5. Hugo Der Kinderen, executive professor Antwerp Management School
     

Deze studiedag vindt plaats op zaterdag 20 oktober 2012 van 14u tot 17u in Aula C.003 (Stadscampus Universiteit Antwerpen, Prinsstraat 13, 2000 Antwerpen). Deelname is gratis, maar online inschrijven is verplicht. Meer informatie vindt u in de pdf-folder of op de website van het UCSIA.

Bekijk alle nieuwsberichten

Deel