MAGIS 2016 – KENNISMAKINGSWEEKEND

MAGIS 2016 – KENNISMAKINGSWEEKEND 2

Naar de Wereldjongerendagen 2016, samen met de jezuïeten

Naar de Wereldjongerendagen 2016, samen met de jezuïeten

 

 

In de zomer 2016 zijn er opnieuw WereldJongerenDagen (WJD). Deze maal in Polen. Ook deze keer bieden de jezuïeten een internationaal voorprogramma aan, Magis2016 genaamd, voor ca. tweeduizend jongeren tussen de 18 en 30 jaar uit de hele wereld. Ook vanuit Nederland en Vlaanderen worden heel wat jongeren verwacht bij Magis, van 15 tot 25 juli 2016 en daarna van 26 tot 31 juli bij de WJD.

Om alvast te kunnen proeven van Magis wordt er een kennismakingsweekend georganiseerd in de Oude Abdij van Drongen bij Gent, België. In deze mooie Abdij is er gelegenheid leeftijdsgenoten te ontmoeten, het Magisproject beter te leren kennen, samen te bidden en te vieren én samen de handen uit de mouwen te steken. We zullen namelijk enkele projecten gaan opzoeken, zoals de Ark, een leefgemeenschap voor mentaal gehandicapten die in de Abdij is gevestigd, of de Tinten in Gent, een sociale dienst met voedselbedeling voor daklozen en vluchtelingen.

Dit hoort helemaal bij Magis, dat immers als logo heeft: ‘to give and not to count the cost’. Dit komt uit een gebed van St. Ignatius van Loyola, de stichten van de Jezuietenorde. 

Voor meer info, kijk op www.magis2016.org  of op facebook: Magis 2016. 

 

Het weekend begint op vrijdagavond met een eenvoudige maaltijd en eindigt op zondagmiddag na een warme lunch. De kosten van het weekend zijn 30 euro.

Inschrijven kan via: magis@jezuieten.org ; voor praktische info over de Oude Abdij: www.oudeabdij.be; voor overige vragen: pater Ward Biemans SJ, ward.biemans@jezuieten.org

 

Bekijk alle nieuwsberichten

Deel