MAGIS Central Europe. Input voor de ziel

ma 08 jan 2018 Jongeren en onderwijs /
MAGIS Central Europe. Input voor de ziel

Bijeenkomst voor jongeren (18-35 jaar) vanuit heel Europa om spirituele activiteiten met elkaar te beleven in Lodz, Polen.

Bijeenkomst voor jongeren (18-35 jaar) vanuit heel Europa om spirituele activiteiten met elkaar te beleven in Lodz, Polen.

‘God laat je dromen: Hij wil je tonen dat je de wereld kan veranderen’ (Paus Franciscus)
 

Van 14 tot en met 22 juli e.k. organiseren de jezuïeten een MAGIS-evenement. Een bijeenkomst voor jongeren (18-35 jaar) vanuit heel Europa om spirituele activiteiten met elkaar te beleven in Lodz, Polen. Het programma biedt de mogelijkheid om een unieke ervaring te delen op drie verschillende niveaus: individuele groei, relaties met God en anderen, en interculturele dialoog.

Magis betekent letterlijk ‘meer’. In onze prestatiegerichte maatschappij kunnen wij het snel opvatten als dat we succesvol moeten zijn, ‘beter’ dan de anderen. De ignatiaanse spiritualiteit interpreteert dit begrip anders. ‘Magis’ begint niet bij het presteren, maar bij de dankbaarheid om Gods tegenwoordigheid. Het is een uitnodiging om blij te zijn met het leven en het te aanvaarden. Het doel is niet jezelf op te hemelen, maar dàt na te streven waarvoor je geschapen bent, je leven mooier te maken, en die schoonheid door te geven. 

‘Ik voel me blij wanneer ik echt weet dat ik in God ben. Dat God rond ons en in ons leeft’ (Brandon, Singapore)
‘In de Magis-cirkel voel je hoe God die dag gewerkt heeft in jezelf en in andere jongeren. Heel diep!’ (Jeroen, Nederland)
‘Net die stap in het onbekende bracht me ertoe om open te staan voor alles wat ik bij MAGIS zou horen en zien. Om mezelf beter te leren kennen, en God te vinden in mijn leven.’ (Sara, België)

Hoe gaat MAGIS in zijn werk?
 

 • MAGIS begint op 14 juli en eindigt op 22 juli:

  o met een activiteit of ‘experiment’ van 14-19 juli. Je kan zelf je voorkeur opgeven voor een verschillende activiteiten in Polen natuurlijk, maar ook Litouwen, Letland, , Tsjechië, Hongarije, Letland,… 

  o afsluiting of ‘wrap-up’: 20-22 juli (’s middags) in Lodz.

 • Je schrijft je in en kiest een activiteit op www.magis2018.org
 • Kosten: 120 euro, alles inbegrepen (activiteit, lokale verplaatsingen, maaltijden), behalve reis van- en naar Centraal-Europa, persoonlijk zakgeld.
 • Je regelt je eigen verplaatsing van en naar Centraal Europa. 

 • Je bestemming voor de heenreis is afhankelijk van de activiteit die je kiest. De lokale verantwoordelijke van je experiment zal je de juiste info geven (binnen enkele weken). Misschien dus even wachten totdat je weet welk experiment je krijgt.

• MAGIS eindigt sowieso in Lodz (Polen). Je regelt je terugreis dus van hieruit:
  o Voor de terugreis naar België: Je kan makkelijk met het openbaar vervoer naar Warschau, en vandaar een redelijk goedkope vlucht of België boeken. Op 6 januari 2018 kostten de vluchten naar Zaventem (SN Brussels; vertrek 18 uur – deze zal ik nemen – Walter Ceyssens): 61 euro; naar Charleroi (Wizz air; vertrek 18.35 uur): 27 euro;

  o Voor vluchten naar Nederland: de vluchten zijn hier duurder voor Schiphol (LOT-airlines: vertrek 16u50; 19.50 uur): 143 euro. Er zijn ook vluchten vanuit Katowice naar Eindhoven. Maar jullie kunnen eventueel ook een vlucht naar België nemen: in Leuven zijn enkele kamers ter beschikking. 
o Bus (Eurolines) en trein zijn ook mogelijk, maar reken dan op een dag verplaatsing.

  Je kunt je nu inschrijven en meer info krijgen op www.magis2018.org. Voor meer informatie en vragen kun je terecht bij Walter Ceyssens s.j.  Email: walter.ceyssens@jesuits.net, of telefoon: +32 476 40 55 47

Bekijk alle nieuwsberichten

Deel