Noveen misbruikschandaal: nu ook als podcastserie

wo 24 okt 2018 Gerechtigheid / Kerk / Spiritualiteit /
Automatische concepten 1

Op 20 augustus 2018 schreef Paus Franciscus een brief aan het volk van God. In deze brief ging hij in op het onvoorstelbare misbruikschandaal rond de voormalige kardinaal Theodore McCarrick en verscheidene bisdommen in de staat Pensylvenia (USA).

Op 20 augustus 2018 schreef Paus Franciscus een brief aan het volk van God. In deze brief ging hij in op het onvoorstelbare misbruikschandaal rond de voormalige kardinaal Theodore McCarrick en verscheidene bisdommen in de staat Pensylvenia (USA).

Paus Franciscus vraagt het hele volk van God om in solidariteit aan de kant van de slachtoffers te gaan staan. Hij stelt bovendien dat wij door God zijn geroepen als zijn Volk. Daarom kan het gewonde lichaam van de Kerk alleen veranderen wanneer iedere lichaamscel deel uitmaakt van dit genezingsproces.

“Alle gedoopten moeten zich betrokken voelen bij de kerkelijke en sociale verandering die we zo hard nodig hebben. Deze verandering vraagt ​​om een ​​persoonlijke en gemeenschappelijke bekering die ons de zaken doet zien zoals de Heer ze ziet. […] Om de realiteit te zien zoals de Heer doet, om te zijn waar de Heer wil dat we zijn, om een ​​bekering van hart in zijn aanwezigheid te ervaren. Om dit te doen, zullen gebed en boetedoening helpen.

Ik nodig het hele trouwe gelovige volk van God uit voor een boetedoening van gebed en vasten, volgens het bevel van de Heer.

Dit kan ons geweten wakker schudden en onze solidariteit en toewijding aanwakkeren tot een cultuur van zorg die nooit meer zegt tegen elke vorm van misbruik.” (Paus Franciscus, Brief aan het volk van God, 20-08-2018)

In deze noveen willen wij de oproep van de Paus beantwoorden. Verbonden in gebed vragen wij God om verandering – in ieder van ons afzonderlijk en in het geheel van zijn Kerk.

De Negen Dagen

  1. “Wanneer één lid lijdt…”
  2. “…delen alle ledematen in het lijden.” (1 Korintiërs 12,26)
  3. “Er is niets bedekt dat niet onthuld zal worden.” (Lucas 12,2)
  4. Klerikalisme als ziekte
  5. Moedig opstaan
  6. Met open ogen en een open geest
  7. Samen genezen
  8. ”Heersers ontneemt Hij hun troon” (Lucas 1, 52)
  9. Vastberaden actie

De teksten van deze novene zijn geschreven door pater Simon Lochbrunner sj in samenwerking met het Wereldwijde Gebedsnetwerk van de Paus en het internationale team van de gebedswebsite Click To Pray.

Klik hier voor de teksten van deze noveen die van start gaat op woensdag 12 september 2018. De teksten zijn tevens ingesproken en worden als podcast aangeboden. Klik in blok hieronder om te beluisteren/downloaden. Deze noveen kan ook beluisterd worden op Bidden Onderweg, via de website of in de app.

Bekijk alle nieuwsberichten

Deel