Nieuw nummer van ons tijdschrift ‘Jezuïeten’ is uit

di 15 jun 2021 Jezuïeten /
Nieuw nummer van ons tijdschrift 'Jezuïeten' is uit

Waarom geven de jezuïeten in Amerika miljoenen aan nazaten van slaven? En wat is het verhaal van de Belgische vluchtelingendienst van de jezuïeten?

Waarom geven de jezuïeten in Amerika miljoenen aan nazaten van slaven? En wat is het verhaal van de Belgische vluchtelingendienst van de jezuïeten?

Het is alweer nummer 66 van het tijdschrift ‘Jezuïeten’, dat vier maal per jaar verschijnt. Bedoeld voor familieleden, vrienden en weldoeners, maar evengoed lezenswaardig voor iedereen die geïnteresseerd in de jezuïeten.

In dit nummer gaat Jan Stuyt sj in op de kwestie die enkele maanden geleden in het nieuws was. Jezuïeten in Amerika maken miljoenen vrij voor nazaten van slaven? Van slaven die verkocht werden door jezuïeten. Er is een fonds opgericht voor onder meer studiebeurzen. Op deze wijze willen de jezuïeten de fouten uit het verleden herstellen en bijdragen in de kosten van de aangerichte schade door jarenlange racisme.”

Seksueel misbruik

Pater Eduard Kimman las het boek van Patrick Chatelion Counet, De Deetman files. Over het onderzoek naar seksueel misbruik in de katholieke kerk in Nederland. Chatelion Counet was zelf intensief betrokken bij het proces en is kritisch op de werkwijze van de commissie Deetman.

Ook is er aandacht voor 500 jaar Petrus Canisius, 20 jaar JRS Belgium en maken we kennis met Gerwin Roffel, de koster van de Krijtberg kerk van de jezuïeten in Amsterdam en tevens vormgever van bijvoorbeeld het schitterende beeldmateriaal van de digitale retraites. Wat drijft hem?

Het hele nummer kunt u hier downloaden.

Infomomenten Geestelijke Oefeningen 2020-2021 3

 

Bekijk alle nieuwsberichten

Deel