Nieuwe start Europese noviciaten van jezuïeten

Nieuwe start Europese noviciaten van jezuïeten

58 nieuwe jezuïetennovicen in Europa en Nabije Oosten

58 nieuwe jezuïetennovicen in Europa en Nabije Oosten

In oktober 2017 traden 58 jonge mannen toe tot tien verschillende noviciaten van de Sociëteit van Jezus in Europa en het Nabije Oosten. Al deze mannen hebben de intentie jezuïet te worden.

Bij elkaar zijn er 102 novicen in Europa en het Nabije Oosten. Vorig jaar begonnen al 44 mannen aan hun eerste stap in de Sociëteit van Jezus.

Het noviciaat van de Nederlandse, Vlaamse, Ierse en Engelse jezuïeten in Birmingham heeft vijf novicen, waarvan drie dit jaar begonnen zijn.

De nadruk in het noviciaat ligt op het creëren van een gemeenschap, groeien in gebed, verdere kennismaking met de Sociëteit, apostolisch werk en persoonlijke verrijking. De novice doet ook de dertigdaagse retraite van de Geestelijke Oefeningen. Aan het einde van deze twee jaar legt hij de gelofte van armoede, kuisheid en gehoorzaamheid af.

Onderscheiding van roeping

Het noviciaat is een jezuïetentraining van twee jaar. Hieraan gaat een introductietijd vooraf van onderscheiding. Met behulp van jezuïeten probeerden de mannen te ontdekken wat God van hen vraagt. Het is ook een tijd om de persoonlijke relatie van Christus te versterken. Pas wanneer er sprake is van een duidelijk verlangen jezuïet te worden, begint iemand aan het noviciaat.

Bekijk alle nieuwsberichten

Deel