Nyenrode Business Universiteit eert Paul de Blot sj

Nyenrode Business Universiteit eert Paul de Blot sj

Afscheid van de oudste hoogleraar van Nyenrode

Afscheid van de oudste hoogleraar van Nyenrode

Op 20 november 2013 vierde Nyenrode Business Universiteit haar Dies Natalis. Tijdens deze bijeenkomst nam Nyenrode afscheid van haar oudste hoogleraar, prof. dr. Paul de Blot sj (89).

Paul de Blot, hoogleraar business spiritualiteit, startte zijn werk op Nyenrode in 1979, toen hij werd aangesteld als campusmoderator. Hij promoveerde in 2004 en werd twee jaar later benoemd tot hoogleraar.

Rector magnificus prof. dr. Miša Džoljić benadrukte dat Paul, gezien zijn persoonlijke geschiedenis iemand is met misschien wel zes levens. Spiritualiteit is niet zichtbaar met het blote oog, maar wel voelbaar als je het toelaat, zei hij. “Paul is niet iemand die alles al heeft, maar iemand die weinig nodig heeft.” Omdat Paul bekend staat om het vertellen van indrukwekkende en inspirerende verhalen, deed de rector hem nu zelf een verhaal cadeau.
Oud-president van Nyenrode Henjo Hielkema verhaalde vervolgens kort over de levensloop van Paul. Hij noemde Paul “een kruising tussen Nelson Mandela en moeder Theresa, met dien verstande dat Paul een stuk jonger is.”

Daarna traden de jonge talenten van de Fancy Fiddlers op. Paul luistert zelf graag naar hun muziek en wilde die daarom tijdens zijn afscheid delen met anderen.

Docent Herman van der Meulen kwam op als clown met verschillende kleine clowntjes in zijn gezelschap. Paul de Blot is zelf ook clown. Herman van der Meulen kwam met een gedicht over wat talent is. Talent is worden wie je bent, is zijn stelling.

Na de pauze was het tijd voor het officiële deel van het programma: , waarin hij veel aandacht had voor het karakter van Nyenrode en hoe Nyenrodianen in de wereld staan.

Het slotwoord was voor dean prof. dr. Leen Paape. Die vertelde diverse persoonlijke anekdotes en bood Paul vervolgens een liber amicorum aan, dat is gemaakt op basis van inzendingen van zeer veel collega’s die op deze manier deze bijzondere hoogleraar wilden eren.

Bekijk alle nieuwsberichten

Deel