Officiële gedachtenisviering pater Frans van der Lugt sj op 25 april 2014 in Amsterdam

vr 11 apr 2014 Gerechtigheid / Jezuïeten / Wereldwijd /
Officiële gedachtenisviering pater Frans van der Lugt sj op 25 april 2014 in Amsterdam

Persbericht

Persbericht

Pater Frans van der Lugt zal in Amsterdam herdacht  worden door zijn familie en zijn medebroeders jezuïeten  op vrijdag 25 april om 11 uur in de Rozenkranskerk in Obrechtstraat in Amsterdam. 

De  kerk van Onze Lieve Vrouw van de Allerheiligste Rozenkrans was de parochiekerk van Pater Frans in de tijd dat het gezin woonde in de J. J. Viottastraat in Amsterdam en Frans leerling was van het Ignatiuscollege.

Pater Frans van der Lugt was jezuïet sinds 1959 en verbleef in het Midden-Oosten vanaf 1964. Afgelopen maandag 7 april werd hij vermoord in het belegerde deel van Homs, Syrië. De dag erna is hij begraven in de tuin van het klooster waar hij de laatste 20 jaar gewoond heeft en van waaruit hij in januari dramatische oproepen deed om voedsel te sturen naar het belegerde stadscentrum van Homs.  Hij wordt deze week herdacht in vieringen in Homs, Aleppo en  Beiroet.  In verschillende kerken in Nederland zal de komende dagen aandacht gegeven worden aan zijn gewelddadige dood.

Bij viering in Amsterdam op 25 april, in de week na Pasen, zullen vertegenwoordigers aanwezig zijn  van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, van de Nederlandse bisschoppen, van Pax Christi Nederland en van Syrische geloofsgemeenschappen in Nederland.

Verschillende sprekers zullen stil staan bij het leven en sterven van de deze priester, abouna Francis, martelaar en bruggenbouwer. Hij heeft zijn leven gegeven voor de mensen in Syrië. Zijn medebroeders zullen samen met andere christenen  in de week na Pasen vieren dat  de gestorvenen nu opgenomen zijn bij de Schepper van het Leven.

 

Persbericht opgesteld 10 april 2014,
door pater Jan Stuyt SJ,
Secretaris van de jezuïeten in Nederland en Vlaanderen

Email:   jesuits.flanders@jesuits.net  

Bekijk alle nieuwsberichten

Deel