Online met de jezuïeten op pelgrimstocht door Europa

vr 13 jan 2023 Jezuïeten / Varia / Wereldwijd /
Online met de jezuïeten op pelgrimstocht

Met de “Jesuit Pilgrimage” app ga je digitaal Ignatius achterna, langs plekken die hem hebben gevormd.

Met de “Jesuit Pilgrimage” app ga je digitaal Ignatius achterna, langs plekken die hem hebben gevormd.

Via de app kun je door middel van kaarten, 360-graden foto’s, audio en tekstmeditaties de verschillende haltes bezoeken van Ignatius’ eigen perlgrimstocht. Ideaal voor als Spanje te ver weg is, of ter voorbereiding op een reis. Of waarom niet de app gebruiken om nog eens herinneringen op te halen als je al eens in Loyola bent geweest, bijvoorbeeld. 

Voor hen die zoeken naar God

Er worden 44 plekken aangedaan in deze online pelgrimstocht, zoals Parijs, Antwerpen, Londen, Rouen, Montserrat, Jeruzalem en Rome. Toekomstige updates zullen meer Ignatiaanse plaatsen in Europa en andere continenten bevatten.

“Ignatius’ verhaal van bekering kan ons allemaal raken”, zegt pater Arturo Sosa, SJ, de Algemeen Overste van de Sociëteit van Jezus. “Het is mijn hoop dat de app mensen helpt inspiratie te vinden en dat het hun relaties kan vernieuwen. Via deze app willen we de weg naar God wijzen voor zovelen die vandaag op zoek zijn naar God, hongerig naar betekenis en bevrijding en een andere manier van leven”.

De app is niet beschikbaar in het Nederlands, wel in het Engels, Spaans, Italiaans en Frans. De app is beschikbaar voor gebruikers van Android en iOS.

Infomomenten Geestelijke Oefeningen 2020-2021 3

Bekijk alle nieuwsberichten

Deel