Overlijdensbericht Walter Fabri sj (1940-2021)

ma 25 jan 2021
1

Kort na zijn eenentachtigste verjaardag overleed op zaterdagavond 23 januari 2021 in het ziekenhuis Gasthuisberg te Leuven aan de gevolgen van corona pater Walter Fabri sj, lid van de communiteit Arrupe in Brussel.

Kort na zijn eenentachtigste verjaardag overleed op zaterdagavond 23 januari 2021 in het ziekenhuis Gasthuisberg te Leuven aan de gevolgen van corona pater Walter Fabri sj, lid van de communiteit Arrupe in Brussel.

Pater Walter Fabri werd geboren in Antwerpen op 21 januari 1940. 

Hij trad in de orde op 7 september 1960 in Drongen, studeerde filosofie in Heverlee en theologie in Leuven. Hij werd priester gewijd in 1972 in Heverlee. In die jaren werd hij medewerker van Kerk & Wereld. Als redactielid verzorgde hij vele bijdragen in de verschillende uitgaven. Hij was enkele jaren leraar godsdienst in het college van Turnhout. In 1977 verhuisde hij naar Drongen, waar hij klasretraites begeleidde. 

In 1981 verhuisde hij naar ‘Inigo’ in Brugge waar hij minister werd. Die functie zou hij in de jaren daarna op verschillende plaatsen vervullen: vanaf 1999 in ‘Arrupe’, de communiteit van het provincialaat dat toen juist verhuisd was naar de Koninginnelaan; vanaf 2002 in Godsheide, waar hij staflid werd van het bezinningscentrum. In 2007 verhuisde hij mee naar de nieuwe communiteit ‘Hurtado’ in de Oude Abdij in Drongen.

Walter Fabri sj behoorde tot de eerste redactieleden van het nieuwe blad ‘Jezuïeten’ en zou tot aan zijn overlijden redacteur blijven. In 2014 verhuisde hij terug naar Brugge en na de sluiting van Inigo in 2017 naar Arrupe in Brussel. Tot aan zijn overlijden bleef hij zijn medewerking verlenen aan het bezinningsprogramma van de Oude Abdij, onder andere aan de ‘familiedagen’ waar hij kinderen en volwassenen liet delen in zijn verwondering en enthousiasme waarmee hij de wereld waarnam. 

Verbonden in de Heer,                                              

Marc Desmet SJ
Regionale Overste

Hieronder vindt u de video-opname van de avondwake en de uitvaart van Walter Fabri

Avondwake Walter Fabri: https://youtu.be/U7XrEXyyTJQ
Uitvaart Walter Fabri: https://youtu.be/qUTZEo0JVjo

Download het overlijdensbericht van pater Walter Fabri hier.

Infomomenten Geestelijke Oefeningen 2020-2021 3

Bekijk alle nieuwsberichten

Deel