Pater Generaal over belang religieuze leven voor Kerk

vr 26 mei 2017 Jezuïeten / Spiritualiteit / Wereldwijd /
Pater Generaal over belang religieuze leven voor Kerk

Arturo Sosa sj over charisma en gemeenschapsvorming

Arturo Sosa sj over charisma en gemeenschapsvorming

Generale overste Arturo Sosa van de jezuïeten spoort de religieuzen aan tot beleving van hun charisma en een versterking van de gemeenschapsvorming.

In een wereld die geneigd is tot uniformiteit, moeten religieuzen een teken van tegenspraak zijn. Dat heeft pater Arturo Sosa, de generale overste van de jezuïeten, in Rome gezegd tijdens het halfjaarlijkse overleg van de algemene oversten op initiatief van de Unie van Generale Oversten (USG). Het overleg eindigt vandaag met een ontmoeting met paus Franciscus.

Pater Arturo Sosa herinnerde eraan dat het charisma aan de oorsprong ligt van het religieuze leven. Het is geen instelling. Vandaag zijn wij geroepen om een teken van gemeenschap onder de mensen te zijn. De generale overste van de jezuïeten stelde de sterke daling van het aantal roepingen voor het religieuze leven in Europa en de Verenigde Staten vast. Toch hoeft dat volgens hem geen drama te zijn. Het moet vooral een aansporing zijn om sterker gemeenschap te vormen. Wij moeten ook interculturele bruggen staan en wij hebben de middelen om dat te doen.

Met dank aan www.kerknet.be
Bekijk alle nieuwsberichten

Deel