Podcastretraite over opvoeden: ‘Leer van mij’

zo 08 sep 2019 Spiritualiteit /
Home 13

Bidden Onderweg presenteert een podcastretraite over het opvoeden en vormen van kinderen en jongeren. Zeven bijbelmeditaties van ongeveer tien minuten.

Bidden Onderweg presenteert een podcastretraite over het opvoeden en vormen van kinderen en jongeren. Zeven bijbelmeditaties van ongeveer tien minuten.

Opvoeden: ‘Leer van mij’ nodigt uit om biddend stil te staan bij enkele belangrijke thema’s die raken aan het (gelovig) grootbrengen van kinderen.

Of je nu vader of moeder bent, grootouder, pleegouder of als professional werkt met kinderen en jongeren. Doe simpelweg je oordopjes in en ga op retraite, waar en wanneer je maar wilt.

|Ga naar de podcastretraite|

Wie opvoedt, heeft deel aan Gods scheppingswerk. De podcastretraite begint met de vraag je te openen voor de dynamische creativiteit van God. Durf ik te vertrouwen dat het Gods verlangen is om in mij, met mij en door mij heen mensen Zijn levensadem in te blazen?

Voller leven

De teksten van Opvoeden: ‘Leer van mij’ zijn geschreven door Myriam Van den Eynde. Ze zegt in de afsluitende meditatie: “Het enige wat wij te doen hebben is écht aanwezig zijn in wat leven en werk ons brengt. Dat vraagt verder kijken en dieper voelen dan het oppervlakkig kabbelen of razen. Een bijbels woord kan een soort anker zijn dat voert naar vaste grond en voller leven.”

De meditaties volgen het bekende stramien van Bidden Onderweg: muziek, enkele overwegingen, bijbellezing en een paar begeleidende vragen om zelf mee aan de slag te gaan.

Een productie van Bidden Onderweg

Myriam Van den Eynde, de auteur van Opvoeden: ‘Leer van mij’, is moeder en werkt al jaren op een middelbare school waar ze onder andere leerlingen begeleidt.

De podcastretraite is te vinden op www.biddenonderweg.org, onder het kopje ‘retraites’. Of in de app van Bidden Onderweg, voor iOS en Android.

Bidden Onderweg produceert wekelijks zes nieuwe gebedspodcasts, geïnspireerd door de ignatiaanse spiritualiteit. Ongeveer eens per half jaar verschijnt een speciale podcastretraite. Eerdere retraites gaan over vluchtelingen, ecologie, ouder worden, misbruik in de kerk en Frans van der Lugt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk alle nieuwsberichten

Deel