75 jaar bevrijding: jezuïeten en verzet

vr 01 mei 2020 Gerechtigheid / Jezuïeten /
75 jaar bevrijding: jezuïeten en verzet 1

Podcastserie over jezuïeten en verzetsstrijders Robert Regout en Rupert Mayer. Een productie van gebedspodcast biddenonderweg.org.

Podcastserie over jezuïeten en verzetsstrijders Robert Regout en Rupert Mayer. Een productie van gebedspodcast biddenonderweg.org.

Deze spannende en confronterende podcastserie is een indringende kennismaking met twee jezuïeten en verzetshelden: de Nederlandse professor internationaal recht Robert Regout en Duitse apostel Rupert Mayer.

Beide jezuïeten komen al snel in aanraking met de vernietigende kracht van het nazi-regime. Ze roepen op tot verzet en nemen plaats in de frontlinie. De prijs die ze betalen is groot. Regout en Mayer overleven het nazi-geweld niet.

Podcastserie met meditatief karakter

Wat bezielde hen? In de podcastserie Jezuïeten en verzet: 75 jaar bevrijding vertelt jezuïet Wouter Blesgraaf over hun levens, van het prille begin van hun verzet tot hun dood.

Deze podcastserie is meer dan een feitelijk relaas. Door pakkende citaten van beide verzetshelden kruipen we dicht onder hun huid. Hun ervaringen kaatsen de bal onherroepelijk terug, waardoor de podcastserie een meditatief karakter krijgt.

Regout en Mayer leefden onder extreme omstandigheden, maar ook op ons komen dagelijks tal van uitdagingen af. Wat is leven in vrijheid mij eigenlijk waard?

De tien afleveringen duren elk ongeveer tien minuten. De serie is beschikbaar in de app van Bidden Onderweg en op www.biddenonderweg.org.

Naar de podcastserie Bekijk alle nieuwsberichten

Deel